O femeie fără adăpost a murit din cauza frigului. La -20 de grade victima locuia sub scara unui cabinet stomatologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia, un om al străzii, a murit de frig, după ce şi-a făcut culcuş sub scara unui bloc din cartierul Brazda lui Novac. Trupul neînsufleţit al victimei a fost dus la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.

Prezenţi la faţa locului, poliţiştii nu au putut decât să constate decesul femeii care a murit de frig în scara blocului R17 din cartierul Brazda lui Novac. Femeia îşi amenajase un culcuş sub sediul unui cabinet stomatologic „De câteva luni bune stă aici. Am văzut-o acuma câteva zile pe aiic prin cartier. M-am şi gândit cum poate să stea la -20 de  grade sub cerul liber“, a spus un locatar al blocului R 17 din cartierul Brazda lui Novac.

În judeţul Dolj până în momentul de faţă patru persoane au decedat din cauza frigului.

Craiovenii care văd pe stradă oameni fără adăpost, care se află într-o situaţie de risc, sunt rugaţi să sune la Telefonul cetăţeanului, 0251/984, la Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Craiova, la telefonul 0251/437.617 sau direct la aceste centre (0251/533.578- Căminul pentru persoane vârstnice Craiova, 0766.494.895 –Sorin Pîrvănescu –coordonatorul Centrului de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost „Sf.Vasile”).

„Până la această oră 18 persoane fără adăpost au fost cazate în centrele puse la dispoziţie de autoritatea publică locală - respectiv 8 persoane în Centrul de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost „Sf.Vasile” de pe strada Râului nr.42 şi 10 persoane la Căminul pentru persoane vârstnice Craiova de pe strada Tabaci nr.3. În cele două locaţii toate cele 18 persoane au fost îmbăiate, li s-au oferit haine de schimb, cazare şi trei mese pe zi. Poliţia Locală, Poliţia Municipiului şi autorităţile din cadrul Comandamentul de Iarnă  intervin pentru a aduce persoanele fără adăpost în aceste centre”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite