Numărul copiilor care suferă de diabet creşte alarmant. Medici: „Din păcate, diabetul zaharat al copilului e de tip 1, care nu se poate preveni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40.000 de persoane din Dolj sunt diagnosticate cu diabet zaharat, iar medicii susţin că această boală este în creştere cu 10% în România în fiecare an.

Medicii susţin că din păcate numărul copiilor care suferă de diabet creşte alarmant. „Acum un an am avut doi copii sub doi ani, amândoi diagnosticaţi cu comă diabetică în stare foarte gravă. Din păcate diabetul zaharat al copilului e de tip 1, care nu se poate preveni. Aceste fenomene sunt datorate de infecţiile virale, de o anumită predispozişie genetică, nealăptarea la sân, folosirea laptelui de vacă, folosirea tuturor celorlalte produse în afara laptelui matern creşte riscul copiilor de a dezvolta diabet de tip 1“, a declarat prof. dr. Maria Moţa, Şef al Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice- Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi membru în Consiliul Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului.

Peste 40.000 de doljeni sunt diagnosticate cu diabet zaharat. Medicii susţin că peste 40% dintre adulţi nu ştiu că suferă de această boală, iar atunci când o depistează complicaţiile deja sunt instalate.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite