Ministrul Sănătăţii, despre distribuirea pliantelor antivaccinare cu informaţii false: „Vom face plângere penală pentru că lucrurile au luat-o razna“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a anunţat că va face plângere penală împotriva celor care distribuie pliante anti-vaccinare care conţin informaţii false, de tipul "vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi", vaccinarea îţi poate distruge copilul pentru întreaga viaţă" sau "pesticide în vaccinuri".

Mii de astfel de pliante au fost distribuite în ultimele zile în cutiile poştale ale bucureştenilor, potrivit unor informaţii distribuite pe reţelele de socializare.

"Ministerul Sănătăţii nu are nici o legătură cu acele pliante, ne delimităm de aşa ceva. Din păcate, aceste pliante circulă nu numai în mediul online, au ajuns şi în cutiile poştale. Vom face plângere penală, pentru că lucrurile au luat-o razna. Eu ştiu ce se întâmplă. Este campania noastră pro-vaccinare care deranjează. Noi continuăm, însă, să milităm pentru ca părinţii să fie bine informaţi, să afle ce e mai bine pentru copiii lor", a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, aflată miercuri, 5 septembrie, într-o vizită la Craiova.

Legat de vaccinurile tetravalent expirate, ministrul Sorina Pintea a precizat: "Există doar doze de vaccin care expiră acum în septembrie. Am discutat cu medicii de familie. Sunt valabile până în ultima zi. Apoi, bineînţeles, le retragem. Problema este de ce s-a ajuns aici. Ministerul Sănătăţii a distribuit 90 000 de doze, dar au fost efectuate doar 10 000 până săptămâna trecută. Nu e normal".

Pliantele anti-vaccinare cu informaţii false folosesc, în mod fraudulos, siglele Ministerului Sănătăţii, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF. În România a fost declarată, în septembrie 2016, epidemie de rujeolă, fiind înregistrate până acum 15.109 cazuri. De asemenea, proiectul legii vaccinării stă blocat de un an în Parlament, în plină epidemie de rujeolă soldată cu 59 de morţi (cea mai gravă din Europa).

Pliantele primite în cutiile poştale direcţionează către site-ul pro-decizii-informate.ro, pe a cărui pagină de deschidere scrie că "Asociaţia Pro Decizii Informate doreşte ca toţi copiii să crească liberi şi sănătoşi, fără riscuri de îmbolnăvire gravă din cauza vaccinării în masă pe baza unor decizii neinformate. Ne preocupă problematica vaccinării, pentru sănătatea şi viitorul mai bun al copiilor noştri. Autorităţile medicale se află într-un conflict de interese datorită legăturilor cu industria farmaceutică, acest site pune sub semnul întrebării informaţiile oferite de autorităţi şi îndeamnă părinţii la informare individuală, independentă."

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite