Mama fetei ucise în Grădina Botanică din Craiova, mesaj sfâșietor: „Melis, eroul nostru, îngerul nostru, ai fost o lumină blândă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsuflețit al fetei ucise în Grădina Botanică din Craiova a fost ridicat de părinți de la morga Spitalului Filantropia. Melis L. a fost dusă la o capelă din centrul orașului și urmează să fie înmormântată joi, 29 iunie 2023, în jurul orei 12.00.

Melis, fata ucisă SURSA Facebook ML
Melis, fata ucisă SURSA Facebook ML

Este durere fără margini la morga Spitalului Filantropia din Craiova. Trupul neînsuflețit al lui Melis L., fata de 14 ani care nu a mai apucat să vadă ce notă a luat la Evaluarea Națională, a fost dus la Capela Bisericii Sfântul Spiridon din Craiova. Anunțul a fost făcut chiar de mama fetei.

În urma tragicului eveniment petrecut ieri, în Grădina Botanică, îngerașul nostru scump se află, din această după-amiază, la Capela Bisericii Sf. Spiridon (în spatele Farmaciei 3F).

Melis, eroul nostru, ai fost o lumină blândă în viețile noastre, un înger care ne-a adus bucurie și iubire necondiționată. Îți vom purta amintirea în inimile noastre mereu!

Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău prețios!“, a postat mama lui Melis pe pagina sa de Facebook.

Conform rudelor, fata va fi condusă pe ultimul drum, joi, 28 iunie 2023, în jurul orei 12.00.

Emi are nevoie de sânge

Emanuel Bădică, tânărul de 19 ani care era împreună cu Melis în Grădina Botanică când au fost atacați de M.A.F. (elevul de 17 ani de la Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu din Craiova), este internat în continuare în secția ATI, la Spitalul de Urgență. 

Emi, cum îi spun prietenii, a ajuns la spital cu multiple plăgi înjunghiate la nivelul zonei cervicale, torace și abdomen. Tânărul a pierdut peste 4 litri de sânge, așa că are nevoie de cât mai mulți donatori. Primii care au făcut apel pentru donarea de sânge au fot elevii de la Colegiul Național Carol I din Craiova.

Bădică Emanuel, absolvent al Colegiului National "Carol l", promoția 2022 (clasa a XII a A, mate info, bilingv-engleza) are nevoie de ajutorul nostru!

Din nefericire, el este victima incidentului din Gradina Botanica, de marți, 27.06.2023 si este internat la ATI, Spitalul Județean nr. 1! Cei care pot dona sânge, indiferent de grupa sanguina, sunt rugați să meargă la Spitalul nr.1 și să specifice numele *BĂDICĂ EMANUEL! Vă mulțumim!", au transmis elevii pe paginile lor de socializare

Între timp, autorul crimei așteaptă să fie scos din arestul poliției doljene pentru a fi prezentat în fața magistraților de la Tribunalul Dolj.

Procurorii cer emiterea mandatului de arestare pentru următoarele 30 de zile pentru omor și tentativă de omor. M.A.F. este fiu de polițist. 

SURSA VIDEO OLTENIA TV

În afară de criminalul M.A.F., elev în vârstă de 17 ani la Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, nimeni nu știe cu adevărat de ce el a atacat o pereche care se plimba ziua în Grădina Botanică din oraș. Parcul public ce poartă numele botanistului Alexandru Buia (1911-1964) aparține Universității din Craiova. 

La ora 16 a zilei de marți, 27 iunie, un bărbat din Craiova a sunat îngrozit la 112: „Veniți repede în Grădina Botanică! Un tânăr zace într-o baltă de sânge. Dumnezeule, veniți repede! Este și o fată cu gâtul tăiat!" 

La fața locului s-au deplasat imediat echipaje de poliție și cadre medicale. Pe o alee l-au găsit în agonie pe Emanuel Bădică, un tânăr de 19 ani, înjunghiat în ceafă, în piept, în stomac. Pierduse peste 4 litri de sânge și gemea: „Mor, mor…“. Lângă el, Melis, fata de 14 ani, abia mai respira. A murit în scurt timp. 

Emanuel a fost transportat la Spitalul de Urgență din Craiova în stare critică. Avea multiple plăgi penetrante în zona cervicală, abdomen și torace.

Cum a fost prins agresorul

M.A.F. s-a întâlnit cu o patrulă de Poliție Locală, când se îndrepta spre ieșirea din spate a parcului public. Polițiștii l-au întrebat ce caută acolo, iar el a spus, calm și zâmbitor, că se duce acasă. 

La ora comiterii faptei, în Grădina Botanică erau doar câțiva oameni. Polițiștii locali le-au relatat colegilor de la Poliția Dolj despre întâlnirea cu băiatul care le-a spus că pleacă spre casă. Echipajele au fugit spre zona indicată de polițiștii locali. Fojică a fost prins în câteva minute. Nu a opus rezistență. Era la fel de calm și râdea. 

„Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul" Aproape toată noaptea, Mario Fojică a fost audiat. A spus că nu-i cunoștea pe cei doi. Ar fi trecut pe lângă ei, iar tânărul i-ar fi reproșat că s-a uitat ciudat la prietena lui. S-au certat și - spune criminalul - tânărul i-ar fi dat băiatului o palmă. Mario a povestit apoi cum s-ar fi depărtat câțiva pași. „Mi-am pus mănuși, o mască și am scos maceta din rucsac“, a fost prima sa declarație. Ulterior, spun surse judiciare, el nu ar mai fi vrut să scrie în declarație tot ce relatase. 

M.A.F. a povestit anchetatorilor cum l-a măcelărit pe tânărul de 19 ani și cum s-a năpustit și asupra fetei care-l însoțea. „Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul“, a spus el senin.

Fiu de polițist, elev disciplinat

M.A.F. este fiul șefului de post din localitatea doljeană Calopăr. Apropiații spun că părinți au investit mult în educația sa pentru a-l putea vedea în uniforma militară. Copilul avea însă deseori devieri de comportament și era agresiv.

„Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave. A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal“, a transmis Colegiul Militar. 

Mario Fojică, criminalul SURSA Facebook MF
Mario Fojică, criminalul SURSA Facebook MF

Conducerea instituţiei de învăţământ precizează că va pune la dispoziţia autorităţilor care desfăşoară cercetările penale toate datele şi informaţiile necesare. „În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate“, se mai arată în comunicat. 

Viitor curmat 

Melis L., fata de 14 ani care a fost ucisă, era absolventa Colegiului Național Pedagogic din Craiova. Miercuri, 28 iulie 2023, era o zi importantă pentru ea. Ar fi trebuit să primească rezultatul de la Evaluarea Națională și tot miercuri urma să fie alături de sora mai mare care ar fi trebuit să susțină ultima probă la Bacalaureat.

Emanuel Bădică, tânărul de 19 ani, este absolvent al Colegiului Național Carol I din Craiova. A fost supus unor intervenții chirurgicale ce au durat până după miezul nopții. „Pacientul este în continuare internat în clinica ATI, în stare extrem de gravă. Pronosticul este rezervat“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj. 

M.A.F. a fost reținut pentru 24 de ore și urma să fie prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat de omor și tentativă de omor. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite