Mărturia liceanului din Craiova care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică. Agresorul este fiu de polițist VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminalul M. A. F., în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, este fiu de polițist. El i-a șocat pe anchetatori cu sângele său rece. M. L., fata ucisă, urma să primească a doua zi rezultatul la Evaluarea Națională. Prietenul ei este în stare critică.

MARIO ALEXANDRU FUJICA BLUR FOTO FACEBOOK censored jpg

Marți, 27 iunie 2023, ora 16,00. „Alo, veniți repede în Grădina Botanică. Un tânăr zace într-o baltă de sânge. Dumnezeule, veniți repede! Este și o fată cu gâtul tăiat". Asta a spus bărbatul care a sunat la 112 și a anunțat ce se întâmplase pe aleea din Grădina Botanică dn Craiova ziua, în amiaza mare.

La fața locului s-au deplasat imediat mai mute echipaje de poliție, dar și cadre medicale.

Emanuel Bădică, Emi, cum îi spun prietenii tânărului de 19 ani, avea multiple plăgi înjunghiate. Era în agonie, pierduse peste 4 litri de sânge. Nu spunea decât „Mor, mor...“.

La câțiva pași, M.L. , fata de 14 ani, abia mai respira. Aproape o oră medicii au resuscitat-o, dar eforturile au fost zadarnice.

Emi a fost transportat la Spitalul de urgență din Craiova în stare critică. Avea multiple plăgi penetrante în zona cervicală, abdomen și torace. 

Cum a fost prins agresorul

După ce a comis fapta, M.A.F. a plecat calm spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice. Pe o alee chiar s-a întâlnit cu o patrulă de la Poliția Locală, care face ronduri în zonă. A fost întrebat unde merge. Zâmbind, acesta a spus că s-a plimbat și pleacă acasă.

După câteva minute s-a primit apelul la 112.

Polițiștii locali au fugit în zona indicată și i-au găsit pe cei doi tineri înjunghiați. Imediat au ajuns la fața locului echipajele de la IPJ Dolj care au început căutările.

La ora comiterii faptei, în Grădina Botanică erau doar câțiva oameni. Polițiștii locali le-au povestit imediat colegilor de la IPJ despre întâlnirea cu tânărul care a spus că pleacă spre casă. Echipajele au fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice, zona indicată de polițiștii locali. 

Tânărul a fost prins în câteva minute. Nu a opus rezistență. Era calm și... zâmbea.

Mario Fujica prins de politisti censored jpg

„Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul"

Aproape toată noaptea a fost audiat elevul de la Liceul Militar din Craiova. Adolescentul a  spus că nu-i cunoștea pe cei pe care i-a înjunghiat. Ar fi trecut pe lângă ei și, la un moment dat, băiatul care o însoțea pe fată i-ar fi reproșat că s-a uitat ciudat la prietena lui. A început o ceartă între ei și tânărul i-ar fi dat o palmă.

Mario a povestit apoi cum s-ar fi depărtat câțiva pași.

„Mi-am pus mănuși, o mască și am scos maceta din rucsac“, a fost prima declarație a adolescentului. 

Ulterior, spun surse judiciare, nu ar mai fi vrut să scrie în declarație tot ceea ce relatase.  Apoi a povestit în fața anchetatorilor, cu lux de amănunte, cum l-a măcelărit pe tânărul de 19 ani și cum s-a năpustit și asupra fetei care-l însoțea. „Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul“, a spus senin M. 

Trei familii distruse

M. A. F. este elev la Liceul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova. Este fiul șefului de post din localitatea doljeană Calopăr. Apropiații spun că părinți au investit mult în educația adolescentului pentru a-l putea vedea în uniforma militară. Un copil care, însă, avea deseori devieri de comportament și era agresiv. De fiecare dată, însă, a trecut cu brio examinările psihologice făcute la liceu.

M. L., minora de 14 ani care a fost ucisă, era absolventa Colegiului Național Pedagogic din Craiova. Miercuri, 28 iulie 2023, era o zi importantă pentru ea. Ar fi trebuit să primească rezultatul de la Evaluarea Națională și tot astăzi urma să fie alături de sora mai mare care ar fi trebuit să susțină ultima probă la Bacalaureat.

Tanara injunghiata gradina botanica craiova censored jpg

Emanuel Bădică, tânărul de 19 ani, este absolvent al Colegiului Național Carol I din Craiova. Emi a fost introdus în sala de operație imediat cum a ajuns la spitalul de Urgență din Craiova. Intervențiile chirurgicale au durat până după miezul nopții, starea tânărului fiind extrem de gravă. „Pacientul este în continuare internat în clinica ATI, în stare extrem de gravă. Pronosticul este unul rezervat“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

M. A. F. a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. Adolescentul este acuzat de omor și tentativă de omor.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite