Lucrările de pe tronsoanele de autostradă ar putea fi oprite de luni, 11 iulie. Reacţia premierului Nicolae Ciucă

0
0
şantier autostradă

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost cel care a anunţat că ar putea închide şantierele de autostrăzi pentru că statul român nu intervine în problema scumpirii materialelor de construcţii.

"UMB opreşte lucrul pe toate şantierele! Unul dintre cei mai importanţi antreprenori generali de pe proiectele majore de infrastructură rutieră a luat o decizie fără precedent: începând de luni, 11 iulie 2022, nu îşi va mai chema oamenii la muncă. Săptămâna curentă este una de odihnă, conform procedurilor interne, angajaţii UMB lucrând 14 ore pe zi plus sâmbetele”, a fost anunţul făcut de Asociaţia Pro Infrastructură într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În comunicat se arată că sunt în pericol 7 proiecte care împreună depăşesc 140 de kilometri. 

„Adică mai bine de O TREIME (aproape 36%) din totalul de 391 kilometri de autostradă şi drum expres veritabil pe care România are în prezent contracte de execuţie semnate! Excepţie face doar DEx12 Centura Slatina, acolo unde cei de la UMB sunt foarte aproape de final şi au confirmat că vor continua astfel încât să dea drumul la trafic în jurul datei de 28 iulie", mai semnalează Pro Infrastructură.

Conform sursei citate, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a promis constructorilor, nu doar celor de la UMB, de peste jumătate de an că guvernul va adopta prin OUG formula de ajustare a preţului contractelor.

"Situaţia este FOARTE gravă. Ar fi un dezastru dacă lucrurile ar degenera şi s-ar ajunge la încetarea de comun acord sau rezilierea unui singur contract, darămite a tuturor, adică a 36% din totalul kilometrilor de autostradă şi drum expres aflaţi în execuţie!”, a mai scris Asociaţia Pro Infrastructură.

Prezent la Craiova, premierul României, Nicolae Ciucă, a făcut o menţiune în legătură cu acest subiect. "Există un ordin comun al ministerului Transporturilor şi al ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene care urmează să fie semnat. Se vor clarifica toate aspectele care ţin de facilitarea accesării fondurilor, ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie. S-a înţeles foarte bine această chestiune,  Este pe masa celor două ministere şi se va rezolva", a promis premierul Ciucă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Premierul Ciucă promite că va interveni în problema raţionalizării apei. Se aplică deja în sute de localităţi

Bătălia pe rachetele antigrindină. „Trebuie să facem o alegere: mâncare sau vin”

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite