Localnicii din Deveselu se roagă să nu înceapă războiul şi-n România. Mama primarului: „Putin ăsta nu are suflet?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Dobre, mama primarului din Deveselu FOTO / Ana Popescu
Paula Dobre, mama primarului din Deveselu FOTO / Ana Popescu

Străzile din localitatea olteană Deveselu, unde există scutul anti-rachetă, sunt pustii. Este o linişte apăsătoare. Oamenii spun că privesc îngroziţi imaginile care vin din Ucraina.

Localnicii din Deveselu spun că sunt îngroziţi. Cei mai mulţi dintre ei nu credeau că va începe războiul. "Nu credeam, sincer vă spun. Nu credeam că va începe războiul, dar uite că a început. Acum nu pot să nu mă gândesc mai departe. Nu ştim ce să mai credem. Nu ne rămâne decât să ne rugăm că va fi bine şi ruşii nu ne vor ataca şi pe noi", a declarat de exemplu unul dintre localnici.

Şi mama primarului din Deveselu, Paula Dobre, spune că este îngrozită. Femeia este în vârstă şi nu credea că va ajunge să trăiască astfel de vremuri: "Nu mai pot să dorm. Mor de frică. Ce s-o alege, Doamne, de noi? Ce vor ruşii ăştia? Ce vor? Cum să curgă  atâta sânge? Putin ăsta nu are suflet? Cum începi un război, să tragi în oameni?" 

"Sunt mulţi oameni în  Deveselu care se tem, e normal să se teamă. Pe mine mulţi mă întrebă dacă va fi război şi mereu le spun să stea liniştiţi că noi nu vom fi afectaţi. Dacă ruşii lovesc scutul de la Deveselu, lovesc soldatul american si atunci va fi jale, dar jale mare", a declarat, la rândul său, colonelul în rezervă Tudor Nicola, fost Şef de Stat Major al bazei militare Devselu.

Scutul antirachetă de la Deveselu a ajuns să fie un punct strategic pe harta negocierilor dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii. Vladimir Putin a declarat, în repetate rânduri, că scutul din România, precum şi cel din Polonia, reprezintă o ameninţare pentru ţara sa şi a cerut ca NATO sa îşi retragă trupele din armamentul tactic din Europa de Est şi Ţările Baltice.

Vă recomandăm să citiţi şi:

O navă turcă, lovită în timp ce se îndrepta spre România

Declaraţie năucitoare a purtătorului de cuvânt al lui Putin: Moscova are ca obiectiv demilitarizarea şi eliminarea „naziştilor“ din Ucraina

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite