Ruşii au intrat în zona Cernobîl. Atacurile au loc în apropierea centralei nucleare. Zelenski: „Este o declaraţie de război împotriva întregii Europe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Trupele ruse au intrat în zona Cernobîl, atacurile având loc în apropierea centralei nucleare. Anunţul a fost făcut iniţial de consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Geraşcenko, într-un mesaj pe Telegram, şi ulterior de preşedintele Volodimir Zelenski.

UPDATE - Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat şi el că trupele ruseşti se află în zona Cernobîl, precizând că „aceasta este o declaraţie de râzboi împotriva întregii Europe”.

„Forţele de ocupaţie ruse încearcă să pună mâna pe Cernobîl. Apărătorii noştri îşi dau viaţa pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. Aceasta este o declaraţie de război împotriva întregii Europe”, a scris Volodimir Zelenski, joi, pe Twitter. 

***

„Informaţii importante despre invazia rusă!

Trupele invadatorilor de pe teritoriul Belarusului au intrat în zona centralei nucleare de la Cernobîl.

Gărzile Naţionale care păzesc depozitul de deşeuri radioactive opun rezistenţă încăpăţânată.

Dacă instalaţia de depozitare a deşeurilor nucleare este distrusă de atacuri, atunci praful radioactiv se poate răspândi pe teritoriile Ucrainei, Belarusului şi ţărilor UE!” a fost mesajul consilierului, scrie CTPAHA.ua.

Armata ucraineană a anunţat joi că au loc lupte şi pentru controlul unui aeroport militar din Hostomel, lângă Kiev.

„Se desfăşoară lupte pentru aeroportul Hostomel” situat la câţiva kilometri nord-vest de Kiev, a anunţat şeful armatei ucrainene Valery Zaloujny. Imaginile de pe reţelele de socializare arată că ar fi fost atacat de numeroase elicoptere. Situaţia este „tensionată” şi în sudul ţării, unde se duc lupte pentru oraşele Genitchesk, Skadovsk şi Chaplynka din regiunea Kherson de lângă Crimeea, a adăugat Anton Geraşcenko.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite