Declaraţie năucitoare a purtătorului de cuvânt al lui Putin: Moscova are ca obiectiv demilitarizarea şi eliminarea „naziştilor“ din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus jurnaliştilor că Moscova are ca obiectiv să impună un "statut neutru" Ucrainei, demilitarizarea acesteia şi eliminarea "naziştilor" care în opinia sa se află în această ţară.

Kremlinul a transmis joi că operaţiunea militară împotriva Ucrainei va dura cât timp este nevoie, în funcţie de "rezultatele" sale şi de "pertinenţa" sa, considerând că cetăţenii ruşi susţin această ofensivă, relatează AFP şi Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai spus jurnaliştilor că Moscova are ca obiectiv să impună un "statut neutru" Ucrainei, demilitarizarea acesteia şi eliminarea "naziştilor" care în opinia sa se află în această ţară. Totuşi, el nu a răspuns la întrebarea dacă Moscova îl consideră pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski un ''nazist''.

Peskov a mai afirmat că nimeni nu vorbeşte de ocuparea Ucrainei şi că este "inacceptabil" să se folosească acest cuvânt în legătură cu operaţiunea militară a Rusiei.

El a declarat de asemenea că este imposibil ca Rusia să fie închisă în spatele unei cortine de fier, în pofida ameninţărilor occidentale. ''Desigur că am putea avea probleme cu un anumit număr de ţări. Dar cu acele state aveam deja probleme şi înainte'', a remarcat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

El a adăugat că Kremlinul "a prevăzut" că pieţele ruse vor suferi de pe urma unei "reacţii emoţionale" după ofensiva asupra Ucrainei, dând asigurări că este o perioadă "trecătoare".

"Pentru ca această perioadă emoţională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare", a declarat Peskov.

Decizia de a ataca Ucraina a fost ''dictată de preocuparea pentru viitorul'' Rusiei, care cere de mai multe săptămâni occidentalilor să promită că Ucraina nu va intra niciodată în NATO, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a vorbit de asemenea despre ''neutralizarea potenţialului militar al Ucrainei, care a a fost recent dezvoltat puternic, inclusiv în urma activităţilor ţărilor străine''.

Peskov a asigurat că Moscova este pregătită să discute cu liderii ucraineni asupra cererilor ei, dacă aceştia sunt la rândul lor ''pregătiţi să discute despre ele''. 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite