Lista parlamentarilor din Dolj trimişi după gratii în anul 2013. Nume sonore, condamnate pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre parlamentarii condamnaţi anul acesta la închisoare cu executare se numără Antonie Solomon, fostul edil al oraşului, dar şi Nicolae Vasilescu, deputat PSD.

Fostul edil al oraşului Craiova a fost condamnat definitiv, pe data de  20 septembrie, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada februarie-martie 2006, Solomon ar fi primit, în mai multe tranşe, suma de 40.000 de euro de la Cornel Penescu, pentru a emite o autorizaţie de construcţie ilegală. Anterior, cererea de autorizaţie de construcţie fusese respinsă de funcţionari din cadrul Primăriei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti.  

Solomon: ”Nu există o familie care să nu aibă un membru fără dosar penal„

Solomon a fost primarul Craiovei în ultimii opt ani, însă, în luna iunie, a pierdut alegerile în faţa Liei Olguţa Vasilescu. Fostul edil al oraşului a declarat, în urma cu doi ani, într-o conferinţă de presă, că ”nu există o familie care să nu aibă un membru fără dosar penal„.

Antonie Solomon a fost, în perioada 2001 - 2004, viceprimarul oraşului Craiova, iar în anul 2004 a candidat din partea PSD pentru fotoliul de primar şi a obţinut mandatul. În anul 2008, a candidat din parte PDL şi a obţinut cel de-al doilea mandat de edil al oraşului. A fost arestat preventiv, de pe 3 martie 2010 până pe 8 septembrie 2010, când s-a decis judecarea acestuia în starea de libertate.

Din funcţia de preşedinte al PDL Craiova, Antonie Solomon a criticat alianţa cu social-democraţii, încheiată în anul 2009. Solomon a susţinut tot timpul un singur lucru: ”Este o prietenie între doi hoţi care sunt prinşi cu mâna unul în buzunarul altuia”. 

În 2011, fostul primar al Craiovei a spus că a ales acest partid pentru preşedintele Traian Băsescu şi nu vrea să fie o ”javră”. Trei luni mai târziu şi-a anunţat candidatura pentru fotoliul de primar din partea UNPR. Imediat după alegeri, Solomon a demisionat şi din UNPR, motivând că a obţinut un scor mic la alegerile locale. 

Antonie Solomon s-a înscris anul trecut în PP-DD şi a candidat la alegerile parlamentare pentru un post de senator. Fostul edil al oraşului este închis la Penitenciarul Pelendava din Craiova.

 Nicolae Vasilescu, condamnat la închisoare

Deputatul PSD Nicolae Vasilescu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare. Este acuzat  de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Alături de acesta au mai fost condamnaţi şi cei doi complici ai săi, Eugeniu Mija şi Realini Lupşa la câte doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, tot pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA Constanţa susţin că Nicolae Vasilescu, alături de alte două persoane, a cerut două milioane de lei mită de la un om de afaceri din Constanţa. În schimbul acestor bani, Vasilescu şi ceilalţi doi ar fi trebuit să intervină pe lângă persoane cu influenţă de la Consiliul Judeţean Constanţa şi să le determine pe aceste persoane să plătească nişte datorii restante pe care Consiliul Judeţean le avea către firma omului de afaceri.

Mai citeşte şi:

Deputatul PSD Nicolae Vasilescu, condamnat la doi ani de închisoare, voia să plece în China până să afle sentinţa

VIDEO Imperiul lui Solomon. Secretele averii fostului primar al Craiovei, condamnat la trei ani de închisoare, i-au bulversat până şi pe procurori

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite