Legătura dintre moartea unui primar şi percheziţiile de la Sanador. Fiul edilului: „După ce a murit tata, mi s-a părut ciudat că ne-au cerut cardul de sănătate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Constantin Gheorghiţă
Primarul Constantin Gheorghiţă

Potrivit unor surse judiciare, printre cazurile verificate de procurori la Spitalul Sanador se află şi cel al primarului din Dolj care a murit săptămâna trecută, după ce a fost supus unei operaţii cardiace. Anchetatorii vor să afle dacă în cazul primarului Constantin Gheorghiţă s-a mai cerut decontarea intervenţiei la Casa de Asigurări, având în vedere că înainte de deces pacientul plătise peste 40.000 de lei.

Descinderile la Sanador au loc la patru zile după decesul lui Constantin Gheorghiţă, primarul comunei doljene Podari, în vârstă de 69 de ani. Acesta a mers în urmă cu o săptămână la Bucureşti pentru o intervenţie cardiacă. Nu-l durea nimic, dar medicul îl sfătuise că ar fi mai bine să se opereze pentru că avea probleme cu o valvă. În plus, l-a asigurat, spune fiul lui, că poate fi supus unei operaţii cardiace minim invazive al cărei risc este de 1%.

Primarul a plătit pentru operaţie peste 40 000 de lei. Fiul edilului a declarat, însă, că în timp ce era pe masa de operaţie, medicii şi-au dat seama că acesta avea o aortă calcificată şi l-au deschis pe cord. După o săptămână de la intervenţie, primarul a decedat.

"Nu ştiu dacă în cazul tatălui meu au cerut decontarea operaţiei. Ce pot să vă spun este că după ce a murit tata, mi s-a părut ciudat că ne-au cerut cardul lui de sănătate. Eu tocmai ridicasem certificatul de deces. Habar n-am pentru ce le mai trebuia cardul de sănătate al unui om mort", a declarat Aurel Gheorghiţă (foto jos), fiul primarului din Podari.

Imagine indisponibilă

Constantin Gheorghiţă a fost înmormântat marţi, 26 februarie, în Podari, localutatea pe care a condus-o aproape trei decenii.

Aurel Gheorghiţă spunea cu câteva zile în urmă ca încă nu s-a hotărât dacă-l va acţiona în judecată pe doctor, pe care îl consideră vinovat de moartea tatălui. “Nu m-am hotărât încă ce voi face. Toată lumea mă sfătuieşte să nu las lucrurile aşa. Nu vreau bani, nu vreau nimic. Mie nimeni nu mi-l mai aduce pe tata înapoi. Vreau doar ca lumea să ştie că el a mers pentru un control banal, nu-l durea nimic, că a fost sfătuit să facă aceasta operaţie cardiacă minim invazivă şi a murit. Şi mai vreau ca domnul doctor să nu bifeze cazul tatălui meu ca fiind o operaţie reuşită. A reuşit, dar a reuşit să mi-l omoare. Băiatul meu de 11 ani îmi cere să-l sune pe medic sa-l întrebe de ce i-a omorât bunicul”, a declarat fiul edilului din Podari.

Jurnaliştii Adevărul au încercat fără succes să contacteze mai mulţi reprezentanţi ai Sanador pe 25 februarie 2019, pentru a obţine un punct de vedere.

Potrivit unor surse judiciare, în percheziţiile de miercuri se verifică modul de decontare de la pacienţi sau de la casa de asigurări pentru prestarea de servicii medicale pentru boli cardiovasculare. Concret, sunt indicii că se încasau bani pentru acelaşi serviciu medical (operaţie) şi de la pacienţi şi de la casa de asigurări.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite