Judecătorul Anghel, care ţinea şpaga într-o casă închiriată a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Laurenţiu Anghel a fost arestat pe data de 5 mai
Judecătorul Laurenţiu Anghel a fost arestat pe data de 5 mai

Laurenţiu Anghel şi-a înaintat demisia pe data de 25 octombrie. Consiliul Superior al Magistraturii urmează să ia o decizie, în şedinţa de astăzi, cu privire la cererea acestuia.

Judecătorul care a fost arestat anul trecut pe data de 5 mai şi-a dat demisia din magistratură. În aceaşi zi cu jmagistratul au mai fost reţinuţi şi doi avocaţi.Laurenţiu Anghel îşi doreşte să devină avocat, însă nu în judeţul Dolj, ci în Mehedinţi. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, iar procesul se află ep rol la Curtea de Apel Cluj.

Judecătorul Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel, împreună cu doi avocaţi au cerut suma de 45.000 euro de la trei persoane arestate , pentru a obţine pedepse mult mai mici.

S-a mutat cu amanta

Anchetatorii au percheziţionat un apartament din Craiova, care era închiriat de magistrat, iar 20.000 de euro primiţi ca avans la şpagă. Laurenţiu  Anghel avea banii ascunşi la saltea. Judecătorul Laurenţiu Anghel a mai povestit că banii care au fost găsiţi în apartamentul din Craiova erau împrumutaţi de la avocatul Octavian Ciucă. „ Mi-am închiriat un apartament în care m-am mutat cu iubita. Trebuia să divorţez de soţie. Avocatul Ciucă ştia de relaţia pe care o aveam. Din salariul meu am reuşit să pun deoparte suma de 16.000 de euro şi 10.000 de lei ca să îmi pot cumpăra un imobil“, a mai declarat Anghel. 

Laurenţiu Anghel este magistrat de peste 13 ani. Judecătorul şpăgar a fost mai întâi procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în perioada 1 mai 1998 - 10 noiembrie 2000, apoi judecător la Judecătoria Craiova de pe 10 noiembrie 2000 şi până pe 1 noiembrie 2003, când a promovat ca judecător la Tribunalul Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite