Judecătorii amână decizia în cazul Sorinei Săcărin. Curtea de Apel Craiova a dat un nou termen de judecată. Soluţie definitivă la Înalta Curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sacarin

Magistraţii Curţii de Apel Craiova, care au avut astăzi, 10 iulie 2019, termen în dosarul privind cererea de revizuire a adopţiei, au hotărât amânarea.

Soarta Sorinei Săcărin, fata pe care şi-o dispută două familii - familia Săcărin, care are o decizie definitivă privind adopţia, şi familia Şărămăt, care a îngrijit-o pe fată în plasament de la vârsta de un an şi două luni - , rămâne în continuare neclară. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât un nou termen de judecată, pentru joi, 11 iulie 2019, invocând că ar avea nevoie de timp suplimentar pentru a analiza documentele depuse la dosar. Legat de aceeaşi cauză, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la aceeaşi oră, s-a judecat cererea de strămutare a dosarului de revizuire a adopţiei.

La termenul de astăzi au venit atât membri ai familiei Şărămăt - fosta asistentă maternală şi fiica acesteia, cât şi mama adoptivă a Sorinei, însoţită de avocată. 

S-a luat o decizie şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde judecătorii s-au pronunţat tot astăzi pe cererea de strămutare a dosarului de revizuire a adopţiei, dosar care se judecă la Curtea de Apel Craiova. Astfel, magistraţii Înaltei Curţi au hotărât ca în continuare judecătorii Curţii de Apel Craiova să judece dacă este nevoie ca dosarul de adopţie să fie repus pe rol, cererea de revizuire fiind formulată de procurorul general Bogdan Licu.

„Respinge cererea formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind strămutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova – Secţia I civilă. Definitivă“, au hotărât magistraţii Înaltei Curţi.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite