FOTO Zeci de oi otrăvite pe câmp într-un sat din Dolj. Ciobanii: „Este vorba de o răzbunare. Au fost omorâte cu Furadan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciobanii susţin că este vorba de o răzbunare, iar animalele au fost omorâte intenţionat
Ciobanii susţin că este vorba de o răzbunare, iar animalele au fost omorâte intenţionat

Zeci de oi moarte au fost găsite pe un teren agricol în satul Golenţi din apropierea oraşului Calafat. Ciobanii cred că animalele au fost omorâte intenţionat cu Furadan.

Ciobanii din satul Golenţi nu mai au linşte de o lună. Animalele le mor pe capete, iar oamenii sunt convinşi că cineva le otrăveşte cu Furadan. „Au murit destul animale şi nu este normal ce se întâmplă. Unii zic că au fost otrăvite cu Furadan, iar alţii zic că au murit după ce au mâncat boabe cu sodă. Lumea se fereşte să vorbească de frică, dar este şi dreptul nostru să mergem cu animalele pe câmp. Otrava a fost pusă pe drum, dar şi pe terenurile agricole“, a spus Constantin Neagoe.

Ciobanii cred că animalele au fost omorâte intenţionat

Ciobanii susţin că este vorba de o răzbunare

Ciobanii bănuiesc cine ar fi putut pune otrava, dar nu au dovezi cu care să îşi susţină acuzaţiile. Arată cu degetul atât către fermierii din zonă, dar şi către oamenii din sat.  „Este vorba de o răzbunare. Au fost omorâte cu  Furadan. Mie mi-au murit până acum cinci animale. Fermierii care au pus otravă pe terenurile agricole erau obligaţi să pună tăbliţe prin care să anunţe acest lucru sau să îngrădească zona“, a mai declarat un cioban.

Zeci de animale au fost otrăvite  

Ciobanii susţin că este vorba de o răzbunare

La rândul lor fermierii susţin că nu au pus otravă pe terenurile agricole. „Oamenii din sat au pus otrava pentru că ciobanii le-au făcut rău pe margina satului. Noi nu avem de ce să facem astfel de lucruri. Eu i-am lăsat să pască pe câmp cu animalele pe unde au vrut ei“, a precizat Gigi Colce.

Ciobanii susţin că este vorba de o răzbunare

Oamenii din satul Golenţi aşteaptă acum rezultatul testelor de la laborator. „Se fac verificări pentru a se stabili cu excatitate ce s-a întâmplat pe terenul agricol. Până în momentul de faţă nu a fost depusă o plângere la poliţie“, a spus Alin Apostol, purtător de cuvânt.

Ciobanii susţin că este vorba de o răzbunare

     

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite