FOTO Vedetele nominalizate la Premiile Gopo vor păşi pe un covor autentic oltenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antoaneta Nadu, din oraşul Bechet, a confecţionat manual un covor roşu pentru vedetele care vor păşi în această seară la Premiile Gopi.

Ţesătura are o lungime de 15 metri şi o lăţime de 2 metri şi a fost confecţionat manual. Antoneta Nadu, una dintre cele mai cunoscute artizane din România, susţine că a lucrat 25 de zile la covorul roşu. „Este făcut din 6 bucăţi şi a fost unit, iar pe margini are un chenar. Este un roşu în degrade. Este tradiţional românesc, iar ţesătura este autentic oltenească”, a spus Antoaneta Nadu. 

Antoaneta Nadu are un atelier în oraşul Bechet, iar împreună cu cele 6 angajate a realizat covorul roşu pe care vor păşi în această seară vedetele nominalizate la Premiile Gopo. „Am muncit câte 15 ore pe zi, însă organizatorii evenimentului ne-au felicitat pentru modul cum am realizat totul. La început le-a fost teamă că nu vom reuşi să ducem proiectul la bun sfîrşit, însă în momentul în care au văzut primele fotografii au fost încântaţi”, a mai povestit doljeanca. 

Covorul pentru Premiile Gopo a fost realizat în oraşul Bechet  

image

Invitată la Premiile Gopo

Femeiea a povestit că a fost invitată să participe în această seară la Premiile Gopo, însă din cauza problemelor de sănătate nu o să fie prezentă. „Am cunoscut o mare parte din artiştii nominalizaţi la premii pe data de 11 martie. Am participat în Bucureşti la o prezentare de modă. Acolo am fost cu război pe care am aveam un covor şi am făcut şi câteva demonstraţii. Multă lume a vrut să vadă cum se realizează o ţesătură confecţionată manual”, a precizat Antoaneta Nadu.

Antoaneta Nadu a mai povestit că anul trecut a realizat patru covoare cu picturi abstracte pentru un pictor olandez. La o singură ţesătură a lucrat trei luni. 

Mai citeşte şi:

VIDEO Regizorul Nicolae Mărgineanu, premiul Gopo pentru întreaga activitate

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite