FOTO Un craiovean s-a răsturnat cu maşina după ce s-a urcat beat la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Burada, în vârstă de 23 de ani, din Craiova, a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce s-a răsturnat cu maşina. Tânărul s-a urcat beat la volan şi la un moment dat a pierdut control autoturismului Logan şi s-a răsturnat.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest şi a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cristian Burada a fost transportat la Spitalul Judeţean din Craiova  fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „Tânărul nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă spre dreapta. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autotursim pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice“, a spus Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

image

Şoferul a suferit leziuni uşoare în urma accidentului. Evenimenul a avut loc ieri pe Centura de Nord a Craiovei    

Politiştii vă recomandă:

image

• Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8o g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.

• Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori de accidentelor rutiere.

• Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite