Cinci societăţi din Dolj au anunţat disponibilizări. Aproximativ 400 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La începutul anului peste 2000 de oameni s-au călcat în picioare pentru a obţine un loc de muncă în Spania la căpşuni Foto: Arhiva
La începutul anului peste 2000 de oameni s-au călcat în picioare pentru a obţine un loc de muncă în Spania la căpşuni Foto: Arhiva

Fabrica de Ulei din Podar, Pan Group, Compania de Apă Oltenia, Elpreco, va face în perioada aprile- mai disponibilizări. Aproximativ 400 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă.

În judeţul Dolj în momentul de faţă sunt  30.000 de oameni care nu au un loc de muncă. La Fabrica de Ulei din Podari vor fi daţi afară 260 de salariaţi, iar de la Compania de Apă Oltenia vor fi disponibilazate 118 persoane. ‘’Cinci societăţi au anunţat în perioada aprilie-mai disponibilizări. 390 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă’’, a declarat Aneta Bădulescu, purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

‘’Nimeni nu o să mă mai angajeze’’

Craiovenii care sunt la un pas să rămână fără un loc de muncă se gândesc cu groază ce vor face din ziua în care vor fi daţi afară.’’Am  49 de ani şi nimeni nu o să mă mai angajeze. Conducerea Fabricii de Ulei din Podari ne-a anunţat că trebuie să plecăm acasă. Chiar nu ştiu cu ce o să îmi întreţin familia. Pe data de 5 mai este Paştele, iar eu nu o să pot să le fac copiilor mei o bucurie’’, a spus un angajat.

‘’Plecăm din ţară’’

Oamenii au mai declarat că vor pleca la muncă în străinătate.’’Plecăm din ţară la cules de căpşuni în Spania. Trebuie  să găsim o soluţie. Nu pot muri de foame. M-am descurcat  şi în situaţii mai grele. Din luna mai am fost anunţat că voi fid at afară. S-au făcut restruicturări, iar eu am fost pus pe lista de disponibilizări’’, a spus Ion Dumitru.

Peste 2000 de oameni s-au călcat în picioare la începutul acestui an pentru a-şi depune dosarul în vederea obţinerii unui loc de muncă la căpşuni în Spania.


  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite