FOTO VIDEO  Un băiat de 14 ani din Segarcea a fost declarat eroul oraşului.  Marian Becheanu a salvat un copil de trei ani care a căzut într-o fântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul de 3 ani a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri
Copilul de 3 ani a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Un băieţel de trei ani a ieşit astăzi să se joace în curte alături de fratele lui mai mare, foarte aproape de o fântână neacoperită, adâncă de 15 metri. Curios, copilul a facut un pas greşit şi a căzut în gol.

Băiatul a căzut în fântâna cu un diametru de numai 30 de centimetri şi a rămas captiv în tubulatură. Timp de două ore, pompierii au făcut eforturi disperate pentru a-l scoate la suprafaţă. 

În acest timp, părinţii au privit neputincioşi la pompieri şi la oamenii din localitate care au săpat metru cu metru pe lângă puţul de beton. La faţa locului a fost adus şi un excavator, pentru grăbirea operaţiunilor şi pentru a creşte şansele de viaţă ale băiatului.

Marian Becheanu, în vârstă  de 14 ani, din Segarcea, şi-a riscat viaţa a coborât  în fântână şi a reuşit să scoată copilul la suprafaţă. Marian a fost declarat de oameni eroul oraşului. ‘

„Am avut emoţii când am coborât acolo, jos. Am prins copilul de mânuţe şi l-am ridicat. Mă bucur că l-am scos de acolo şi că este în viaţă’’, a povestit  băiatul.

În stare gravă la spital

Dar copilul de trei ani nu a scăpat de pericol. El a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean din Craiova, cu un elicopter SMURD. „Este în stare foarte gravă în acest moment’’, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt din cadrul unităţii spitaliceşti.

’’Dumnezeu a făcut o minune. Sărăcuţul a stat acolo, în fântână, trei ore. Când am văzut că a fost  scos viu de acolo nu mi-a venit să cred’’, a spus Ioana Tică.

„A fost  o operaţiune dificială. Copilul a primit oxigen şi a cooperat  tot timpul cu noi. M-am emoţionat în momentul în care a fost scos de băiatul de 14 ani la suprafaţă. Când am văzut că a început să plângă mi-au dat şi mie lacrimile. A fost o luptă contracronometru’’, a declarat Marian Mazilu, locotenent  în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.      

 Părinţii copilului au declarat că au trăit un adevărat coşmar timp de trei ore.’’Doamne, mulţumesc că mi-ai salvat băiatul’’, a  spus tată, cu lacrimi în ochi.  

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite