FOTO Lucrările de demolare ale stadionului „Ion Oblemenco“, scoase la licitaţie. Noul complex sportiv va fi unic în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta noul complex sportiv din Craiova
Aşa va arăta noul complex sportiv din Craiova

Primăria Craiova va scoate astăzi la licitaţie lucrările de demolare ale stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova. Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului, a precizat că noul complex sportiv va fi gata în 6 ani.


Noul stadion din Craiova va avea o capacitate de 30.854 de locuri, 624 de locuri pentru presă şi 222 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa terenului va fi de aproximativ 76.000 de mp, iar construcţia va fi P+4 şi va avea o înălţime maximă de 64 de metri.

Noul complex sportive va fi unic în România şi va avea va avea gazon natural, patru tuneluri de acces, nocturnă perimetrală şi gradene din beton armat. „Termenul de execuţie este 17 luni, nu 77 de luni. 60 de luni, adică 5 ani, reprezintă garanţia. Ce simplu ar fi dacă ar si întreba cineva înainte să se arunce piatra... Demolarea vechiului Oblemenco va începe în 4 decembrie, aşa cum a rămas stabilit, iar termenul de finalizare este 2016. Există finanţare pentru 2015 şi sper că, dacă vine un alt guvern, să nu întârzie finanţarea şi pentru 2016. Deocamdată, acest guvern s-a ţinut de promisiune. Este bugetat şi licitat! ”, a declarat pe pagina personal de facebook edilul oraşului, anul trecut în luna noiembrie.

Lucrările de demolare ale stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova vor fi scoase la licitaţie de Primăria Craiova.

Actualul stadion a fost construit pentru a înlocui vechiul stadion „Tineretului” şi a fost inaugurat pe 29 octombrie 1967, cu ocazia unui meci dintre echipele de tineret ale României şi Poloniei.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite