Dinel Staicu a căzut la mica înţelegere cu procurorii. Controversatul omul de afaceri a formulat un denunţ la DNA pentru a face mai puţină puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu a făcut denunţ la DNA pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică
Dinel Staicu a făcut denunţ la DNA pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică

Dinel Staicu a fost condamnat defintiv la 5 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că a mituit un complet de judecată pentru a scăpa de pedeapsa de 7 ani de închisoare.

Controversatul afacerist craiovean este urmărit penal în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată că ar fi luat bani de la Dinel Staicu pentru a-i anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită în dosarul fraudării Băncii Naţionale a Religiilor (BIR).
Anchetatorii susţin că, „în perioada august 2011 - februarie 2012, Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său şi al învinuitei Popescu Carmen Ioana, a promis suma de 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea persoanelor anterior menţionate, precum şi a învinuiţilor Dinişoară Costinel şi Butaru-Nistor Ionuţ-Cătălin, a dat 1.200.000 de euro judecătoarei Cîrstoiu Veronica, de la Curtea de Apel Bucureşti“.

Dinel Staicu a formulat un denunţ la DNA pentru a se putea alege cu reducerea pedepsei. „Dispune emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie prin care să se comunice stadiul şi, eventual, rezultatul denunţului formulat de inculpatul Staicu Dinel“, se arată în încheierea de pe 17 decembrie a Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit legii, inculpaţii care denunţă comiterea unor infracţiuni beneficiază de reducerea pedepsei.

În motivarea deciziei de arestare preventivă în cazul Veronicăi Cîrstoiu, instanţa a arătat că judecătoarea de la Curtea de Apel Bucureşti  a primit de la Dinel Staicu prin intermediul avocatei acestuia Adriana Dascălu, 630.000 de euro pentru a anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Saticu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Mai exact, pe 22 februarie 2012, un complet din care făceau parte judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, l-a scos basma curată pe afacerist în cazul fraudării BIR.

Dinel Staicu a fost eliberat din arest în luna februarie 2013, în dosarul în care este cercetat pentru fraudarea patrimoniului  SC Transgaz Mediaş, cu peste 11 milioane de euro.

Numele lui Staicu, şi în cazul Dinu şi Costache

Numele lui Dinel Staicu şi în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache , aflate în arest din 15 martie 2013 pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Marian Staicu, care a intermediat tranzacţia- le-ar fi dat celor două magistrate 80.000 de euro pentru a-l pune în libertate pe fratele său.

Cine este Dinel Staicu?

Controversatul om de afaceri avea în anul 2010 o avere estimă la 14 milioane de euro. În perioada 2006-2010 a fost preşedintele SIF Oltenia. În anul 2008 a fost pus sub acuzare de DNA de fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor cu suma de 5 milioane de euro. Cu o parte din sumă, Dinel Staicu a cumpărat 5% acţiuni la SIF Oltenia. Dinel Staicu a fost patronul Universităţii Craiova în perioada 2002-2006. I-a vândut echipa de fotbal lui Adrian Mititelu pe suma de 5 milioane de euro.

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite