FOTO Consilierii din comuna Coşoveni nu s-au mai întâlnit în şedinţă din luna mai, iar activitatea administrativă a fost blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali din Coşoveni nu s-au mai întâlnit în şedinţă din luna mai
Consilierii locali din Coşoveni nu s-au mai întâlnit în şedinţă din luna mai

Activitatea administrativă în comuna doljeană Coşoveni este blocată din luna mai. Aleşii locali au refuzat să mai fie prezenţi la şedinţe, iar din această cauză unele proiecte au fost suspendate.

Nicu Coandă, primarul comunei Coşoveni, a declarat că a mers personală acasă la toţi cosilierii locali pentru a-i convinge să participe la sedinţe. Aleşii locali au promis că vor veni la muncă, însă nu s-au ţinut de cuvânt. „Asistenţii sociali ai primăriei au avut de suferit. Din luna mai nu şi-au mai primit salariile. Avem câteva proiecte care rămân suspendate din cauză consilierilor locali. Este vorba de: Masterplanul pe deşeuri şi Implementarea electronică a Registrului Comerţului. Aleşii locali vor să fie dizolvat consiliul şi să aibă loc alegeri anticipate. Ştiu că vor să organizeze referendum pentru demiterea mea. Eu nu vreau decât binele cetăţenilor. Am fost ales să îi reprezint şi asta vreau să fac”, a spus edilul. 

„Nu au meritat votul nostru”

Oamenii au declarat că nu este normal ca activitatea primăriei să fie blocată din luna mai. „Nu au meritat votul nostru. Vor să îl schimbe pe actualul primar, însă din punctul meu de vedere nu se va întâmpla aşa ceva. Noi l-am votat să ne reprezinte timp de patru ani. Consilierii locali ar trebui să fie un exemplu pentru noi, însă din păcate au demonstrat că nu putem avea încredere în ei. Nu fac altceva decât să se certe”, a spus Iuliana Ileana, în vârstă de 53 de ani, din comuna Coşoveni. 

  

Aleşii locali recunosc că nu s-au mai întâlnit în şedinţă din luna mai, însă susţin că nu regretă decizia pe care au luat-o. „Nu m-a lăsat partidul să mă mai duc. Nu vreau să aprob proiectele USL”,  a declar unul dintre consilieri.

Localnicii din Coşoveni au mai declarat că în momentul în care le-au cerut explicaţii consilieri au fost luaţi peste picior. „Au început să ne vorbească urât şi nu au vrut să stea de vorbă cu noi. Aşa trebuia să ne comportăm şi noi cu ei în momentul în care au venit  să îi votăm”, a spus Marin Toma.

Dizolvarea Consiliului Local Coşoveni se află pe rolul Tribunalului Dolj, iar când se va încheia procedura, mai trebuie o hotărâre de Guvern pentru a organiza alte alegeri locale.

Unii consilieri locali au fost deranjaţi în momentul în care le-am cerut un punct de vedere cu privire la acest subiect. „Nu am baia făcută şi nu vreau să vorbesc cu nimeni. Nu am vrut să mă mai duc la primărie”, a declarat Ilie Dumitru, consilier local în cadrul Primăriei Coşoveni.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite