FOTO Cel de-al doilea tren SF electric din România va fi construit de firma Softronic din Craiova

0
0
Firma din Craiova a cosntruit primul tren electric din România
Firma din Craiova a cosntruit primul tren electric din România

Firma Softronic din Craiova vrea să construiască cel de-al doilea tren electric din România. Noua garnitură va atinge 160 de km/h, după ce în ianuarie a finalizat prototipul Hyperion, care a costat 5 milioane de euro.

Reprezentanţii firmei Softronic din Craiova au declarat că sunt în tratative cu banca Intensa Sanpaolo pentru a obţine finanţarea celui de-al doilea tren electric. 

Primul tren electric a costat aproximativ 5 milioane de euro şi  a fost cu cel puţin 15-20% mai ieftin decât produsele similare de pe piaţa internaţională şi atinge 160 de kilometri pe oră. Are două camere care transmit imagini în timp real mecanicului de locomotivă. Garnitura este formată din două vagoane motoare şi două purtătoare, iar capacitatea acestora este de 180 de locuri. 

Date practice despre trenul electric:

-nu se fumeaza în acest tren, nu este un spaţiu dedicat

-beneficiază de internet şi prize

-trenul este prevăzut cu Wi-Fi gratuit

-investiţia totală se ridică în jur de 5 milioane de euro

-trenul este vopsit în multe culori, din fabrică pentru a scăpa de grafitti

-trenul este prevăzut cu senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temparatura optimă şi umiditatea

image

Primul tren electric în Gara de Nord FOTO Andrei Irimescu

Mai citiţi şi:

Trenul de ultimă generaţie construit la Craiova a ajuns în Gara Motru cu o întârziere de două ore Trenul de ultimă generaţie construit la Craiova ajuns, vineri, în Gara Motru, cu o întârziere de două ore din cauza infrastructurii feroviare şi a restricţiilor.

Cum arată garnitura care costă 5 milioane de euro Primul tren de mare viteză construit în România a ajuns, joi, în Gara de Nord din Capitală. Momentan, garnitura este în perioada de probe şi, cel mai probabil, va începe să circule cu pasageri din luna martie a acestui an.

GarantiBank a acordat un credit de 4,3 milioane de euro firmei Softronic pentru producţia trenului electric SF de la Craiova GarantiBank a acordat o finanţare de 4,3 milioane de euro producătorului de locomotive Softronic Craiova, pentru realizarea unui tren electric, denumit Hyperion.

Trenul electric SF construit în România circulă din ianuarie. CFR nu este interesată să-l cumpere Primul tren electric din România va începe să circule cu pasageri de luna aceasta. Investiţia se ridică la aproximativ 5 milioane de euro şi este mai ieftin cu 10% faţă de alt tren european din clasa lui.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite