FOTO Trenul electric SF construit în România circulă de luna aceasta. CFR nu este interesată să-l cumpere

0
0

Primul tren electric din România va începe să circule cu pasageri de luna aceasta. Investiţia se ridică la aproximativ 5 milioane de euro şi este mai ieftin cu 10% faţă de alt tren european din clasa lui.

Reprezentanţii CFR nu sunt interesaţi să cumpere trenul electric construit în România. „Orice produs când iese pe piaţă este privit cu oarecare neîncredere“, a spus Radu Zlatin, responsabil finanţare Hyperion.

Trenul de mare viteză este construit în premieră de firma Softronic din Craiova şi atinge 160 de kilometri pe oră. Are două camere care transmit imagini în timp real mecanicului de locomtivă. Garnitura este formată din două vagoane motoare şi două purtătoare, iar capacitatea acestora este de 180 de locuri. 

Trenul SF a fost construit la fostele uzine Electroputere Craiova printr-un program european de firma Softronic. Compania mai produce locomotive în România şi Europa de Est.

Reprezentanţii CFR susţin că au şi ei în dotare vagoane şi locomotive care pot atimge 160 de km/h. 

Garnitura de lux va face curse între Craiova şi Bucureşti, operat de o companie privată de transport feroviar. Drumul cu trenul SF ar dura o oră şi 20 de minute. Un tren CFR ajunge în trei ore din Bănie în Capitală. 

Date practice despre trenul electric:

-nu se fumeaza în acest tren, nu este un spaţiu dedicat

-beneficiază de internet şi prize

-trenul este prevăzut cu Wi-Fi gratuit

-investiţia totală se ridică în jur de 5 milioane de euro

-trenul este vopsit în multe culori, din fabrică pentru a scăpa de grafitti

-trenul este prevăzut cu senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temparatura optimă şi umiditatea

Mai citeşte şi:

Trenul electric SF construit în România: 160 km/h, senzori, Wi-Fi gratuit

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite