Fotbalist în viaţa de zi cu zi, spărgător de bănci în concediu. Bunica hoţului: „Dacă avea el 7.800 de euro, îmi mai cerea mie bani de fiecare dată când luam pensia?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunica spărgătorului e convinsă că nepotul ei nu este vinovat FOTO: ANDREEA MITRACHE
Bunica spărgătorului e convinsă că nepotul ei nu este vinovat FOTO: ANDREEA MITRACHE

Robert Cristian Dăbuleanu (23 de ani), din comuna doljeană Malu Mare, este acuzat că a jefuit pe data de 11 decembrie o bancă în Austria. Tânărul este fotbalist la echipa Ştiinţa Malu Mare.

Robert Cristian Dăbuleanu (23 de ani) a fost reţinut luni de oamenii legii în comuna doljeană Malu Mare şi este acuzat de jaf armat şi tâlhărie în formă agravantă. Tânărul ar fi jefuit o bancă din Austria, de unde ar fi luat 7.800 de euro. Rudele lui Robert Cristian Dăbuleanu nu cred însă că acesta a fost în stare să jefuiască o bancă.

„Este adevărat că a plecat în Austria, dar s-a dus acolo să se plimbe. El nu avea pistol, iar eu cred că alţii au făcut fapta şi acum dau vina pe el. Au venit mascaţii şi l-au ridicat de acasă. Dacă avea el 7.800 de euro, îmi mai cerea mie bani de fiecare dată când luam pensia? Robert este un copil cuminte şi muncitor. El nu a supărat pe nimeni niciodată. Mi-a spus că este nevinovat şi că o se întoarcă repede acasă. Nu am apucat să vorbesc cu nimic“, a povestit bunica băiatului.

Extrădat în Austria

Robert Dăbuleanu a fost prezentat ieri Magistraţilor Curţii de Apel Craiova în vederea extrădării în Austria. „În data de 11 decembrie, în localitatea Rechnitz, Austria, a ameninţat viaţa şi integritatea corporală a angajaţilor unei unităţi bancare îndreptând o armă către aceştia şi forţându-I să-I dea suma de 7800 de euro. Este cercetat pentru jaf armat şi tâlhărie în formă agravantă“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Doljeanul acuzat că de jaf armat şi tâlhărie în formă agravantă este fotbalist la echipa Ştiinţa Malu Mare. Vecinii lui Robert au povestit că ştiau că pleca frecvent în Austria, însă nimeni nu bănuia ce făcea acolo. „Noi ştiam că merge să se plimbe şi cam atât. Când am aflat că a fost reţinut că a jefuit o bancă nu mi-a venit să cred. Am auzit că a ameninţat cu arma angajaţii unei bănci şi a furat suma de 7.800 de euro. Nici nu ştiam că are o armă. Eu nu cred că el a făcut aşa ceva“, a declarat Mihaela Stanciu, vecina tânărului. 

De ce a luat banii

Robert Cristian Dăbuleanu le-a spus anchetatorilor că a furat banii pentru a putea merge de sărbători în vacanţă. Doljeanul a declarat în faţa instanţei că regretă fapta. „Eu când am aflat că a jefuit banca m-am crucit. Nu este Robert în stare de aşa ceva, dar nu cred că era ridicat de Poliţie dacă nu era adevărat. A avut curaj să intre cu arma în bancă şi să îi ameninţe pe angajaţi cu moartea. Eu cred că nu s-a gândit absolut deloc când a făcut ce a făcut. Părinţii sunt despărţiţi, iar eu cred că acest lucru l-a afectat extrem de mult şi acum a vrut să atragă atenţia asupra lui. Nu ştiam că pleacă în Austria, însă erau zile în care dispărea de acasă fără ca nimeni să nu ştie unde este. Trebuia să îşi vadă de treaba lui şi să se ducă la muncă. A vrut să câştige bani necinstiţi, iar acum poate face ani grei de închisoare“, a declarat un alt vecin.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite