Fermierii din Dolj:„Ploile au fost benefice pentru agricultură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agricultorii susţin că anul viitor va fi unul bun pentru agricultură
Agricultorii susţin că anul viitor va fi unul bun pentru agricultură

Ploile care au căzut în ultima vreme au dus la o îmbunătăţire a condiţiilor legate de resursa de apă în sol. Fermierii susţin că pământul este acum ideal pentru plantaţiile semănate, dar şi pentru celelalte lucrări de toamnă.

Agricultorii au declarat că ploile din ultima perioadă sunt mană cerească pentru agricultură. „Acum se poate intra cu plugul, bineînţeles după ce se usucă un pic, se poate intra cu grapa cu discuri. Ploaia a fost mai mult decât binevenită şi ne-a ajută la înfiinţarea culturilor, cât şi la arăturile pentru primăvară. Ploile au fost benegice pentru agricultură“, a spus Constantin Iancu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Dolj.

Producătorii agricoli pot pregăti în momentul de faţă terenul pentru arat şi semănat, iar recoltele vor fi unele bogate „Pentru cei care sunt în perioada de pregătire a patului germinativ ploaia a fost benefică, pentru că în loc să facă o discuitură subţire şi care să nu înmagazineze în iarnă rezerva de umiditate pentru această perioadă, e bună să facă o arătură subţire sau o arătură bună“, a spus Dumitru Meilă, directorul Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Dolj. 

Cele aproximativ 200.000 de hectare nisipoase din Dolj ar trebui lucrate până la sfîrşitul acestei luni, pentru a avea rezultate bune anul viitor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite