Familia băieţelului internat la spitalul „Marie Curie“ cu sindromul hemolitic uremic prezintă bacterie E.coli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băieţelul a fost dus la spitalul din Bucureşti în stare gravă Foto: Arhiva
Băieţelul a fost dus la spitalul din Bucureşti în stare gravă Foto: Arhiva

Băieţelul în vârstă de un an şi patru luni a fost trasferat la Spitalul cu Boli Infecţioase din Craiova la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti. Copilul a fost diagnosticat cu sindromul hemolitic uremic.

Băieţelul s-a născut în Italia, iar în urmă cu o lună a fost adus de mama sa în comuna doljeană Işalniţa, pentru a locui cu bunicii. La începutul lunii februarie a început să aibă probleme digestive şi a fost internat în spital. 

Băieţelul în vârstă de un an şi patru luni a fost diagnosticat cu sindromul hemolitic uremic şi transferat la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti în stare gravă. „Avea câte zece scaune pe zi, dar nu l-au adus imediat la medic. Când a ajuns la spital, i s-au făcut trei examene coprologice cu rezultat negativ, dar între timp a început să prezinte fenomene de hemoliză, de creştere a ureei. S-a luat decizia de a fi transferat la Bucureşti“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Familia băieţelului prezintă bacteria E.coli în urma anchetei epidemiologice. „S-a făcut anchetă epidemiologică, condiţiile în care locuiesc cele şapte persoane sunt bune, igienice. Însă cinci dintre cei şapte membri ai familiei sunt purtători de Escherichia coli. Cel mai probabil, a fost vorba o igienă personală insuficientă. Spălatul mâinilor este extrem de important”, a mai spus. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite