Fabrica Ford din Craiova şi-a reluat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Ford au fost anul trecut în şomaj tehnic 40 de zile
Angajaţii Ford au fost anul trecut în şomaj tehnic 40 de zile

Angajaţii de la secţia motoare a Fabricii Ford din Craiova s-au reîntors la muncă. Peste 2000 de angajaţi au stat acasă în perioada 22 decembrie-6 ianuarie, iar oficialii Ford au declarat că au luat această măsură din cauza vânzărilor sub aşteptări de pe piaţa auto externă.

Angajaţii Ford au avut anul trecu 40 de zile de şomaj. Angajaţii de la secţia motoare s-au întors la muncă pe data de 6 ianuarie. „S-a reluat activitatea la uzina noastră din Craiova, respectiv în secţia de producţie motoare, urmând ca miercuri, 8 ianuarie, să se reia producţia şi în secţia de vehicule“, a spus Anamaria Timiş, PR Ford România.

Ford România a început în luna aprilie producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri Motorul ecoBoost de 1,5 litri, al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru. „Este foarte bine că ne-am întors la muncă. Peste tot este criză, dar cu siguranţa compania o să îşi revină“, a declarat un angajat.

Noul model B-Max, fabricat la uzina Ford din Craiova, s-a vândul mult mai bine decât Dacia Sandero. Fordul oltenesc B-Max a fost cotat cu 5 stele la testele EuroNcap.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare- Ambiente, Trend, Titanium - şi trei motorizări pe benzină şi două diesel. 

Nou B-Max produs la fabrica Ford  a fost prezentat pe data în iunie 2012 la Craiova, iar primul autoturism a fost cumpărat de Traian Băsescu.

Mai citeşte şi:

Peste 200 de angajaţi pleacă voluntar de la Ford Craiova. Salariaţii vor primi 24 de salarii compensatorii

Ford impune încă o pauză forţată la fabrica din Craiova

Uzina Ford din Craiova şi-a oprită activitatea complet. Ansamblarea modelului B-Max va fi reluată la sfîrşitul lunii noiembrie

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite