Elevi din Dolj eliminaţi de la BAC pentru fraudă. Cum au fost prinşi că încercau să copieze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.600 de absolvenţi ai claselor a XII-a susţin din Dolj au susţinut prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018. Doi elevi au fost eliminaţi de la BAC pentru fraudă, unul a fost găsit cu căşti, iar altul cu fiţuic.

La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe în baza unui fragment de text extras din Note de călătorie, scris de Anton Holban. La Subiectul al II-lea candidaţii au avut de explicat rolul notaţiilor folosite de autor în fragmentul din opera Ultima oră  de Mihail Sebastian. 

La Subiectul al III-lea au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi. Peste 3.600 de absolvenţi ai claselor a XII-a susţin din Dolj au susţinut prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018. „Subiectele la Limba şi Literatura Română au fost accesibile, dar acum rămâne de văzut ce noi o să obţin. Subiectul al II-lea pentru mine a fost mai dificil, dar spre să obţin o notă bună“, a spus o elevă din Craiova.

Imagine indisponibilă

Doi elevi din judeţul Dolj au fost eliminaţi de la examenul de BAC, sesiunea 2018 pentru fraudă, unul a fost găsit cu căşti, iar altul cu fiţuic.

Imagine indisponibilă

Primele rezultate vor fi afişate pe data de 4 iulie. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile în intervalul orar 12,00 şi 16,00. Rezultatele finale se vor afla în data de 9 iulie. 

Rata de promovabilitate la examenul de bac în judeţul Dolj a fost aproximativ 69%. Anul acesta proba scrisă la nivelul judeţului Dolj a fost susţinută de 3609 elevi, iar  374 de absenţi.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite