El e românul care a găsit un leac împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romulus Scorei este singurul cercetător român care a descoperit beneficiile fructoboratului de calciu în tratarea cancerului. Biochimistul a pus bazele singurului institut de cercetare axat pe compuşii naturali organici ai borului din lume.

Profesor de peste 20 de ani la Facultatea de Horticultură din Bănie, biochimistul a devenit cunoscut în lume după ce a identificat şi pus la punct un supliment nutritiv pe bază de fructoborat de calciu de tip diester, care se regăseşte şi în natură şi ajută la tratarea osteoporozei , având acţiune antiinflamatorie. Patentul a fost deja cumpărat de o companie din Statele Unite şi o alta românească, în acest caz fiind realizate şi teste clinice pe pacienţi din Bănie, care au acceptat să intre în acest program. Dascălul susţine că cercetările l-au condus către o altă mare descoperire.

Click pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO!

image

„A durat peste trei ani să îmi dau seama de faptul că fructoboratul de calciu de tip monoester, care se regăseşte în cantitate foarte mică şi în cel de tip diester este, de fapt, mult mai reactiv, şi mi-am dat seama că poate fi folosit cu succes ca medicament în tratarea cancerului”,a spus Romulus Scorei, care a precizat că  în prezent produsul a ieşit din faza cercetărilor preclinice. Profesorul susţine că, spre deosebire de acidul boric, care este extrem de toxic pentru pacienţii cu cancer de prostată sau de sân, fructoboratul poate fi înghiţit în cantităţi extrem de mari fără reacţii adverse. „Fructoboratul se eliberează treptat şi este de 100 de ori mai puţin toxic decât acidul boric”, a adăugat Scorei. Profesorul a precizat că fructoboratul acţionează împotriva cancerului ucigând celulele bolnave din interior


Institut de cercetare unic în lume


Biochimistul s-a familiarizat cu borul în timpul cercetătorilor sale pentru teza de doctorat însă adevărata recunoaştere a venit în 1999, în cadrul unei conferinţe de la San Diego, când a arătat întregii lumi importanţa pe care a avut-o borul în originea vieţii pe planetă.
Succesul cercetătorului român a fost atât de mare peste hotare încât Scorei a decis să pună bazele singurului institut de cercetare axat pe compuşii naturali organici ai borului din lume. Baza BioBoron Research Institute va fi inaugurată vineri în localitatea doljeană Podari, fiind investite aici aproape 3 milioane de lei din care jumătate sunt fonduri europene, ceilalţi bani fiind asiguraţi, susţine Scorei, cu mari eforturi financiare. „Până acum a fost destul de greu pentru că am făcut cercetare numai în cadrul unor universităţi. Acum putem lucra la prototipuri în cadrul acestei baze de cercetare”,a mai spus Scorei. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite