Dosarul interlopilor care s-au bătut pentru supremaţie în Craiova: „Plecau întotdeauna plicuri către poliţia coruptă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au scos la iveală în urma anchetei infracţiunile grave comise de grupările „Frăţia“ şi „Mândria“ din Craiova. Interlopii s-au bătut în centrul Craiovei pentru supremaţie, iar anchetatorii au explicat că au efectuat dificultăţi în derularea anchetei.

Vadik Gigi Zavera, Ioneluş Cimpoeru, Alexandru Grigore Băloi, Sorin Stelian Flutur, Cantemir Ştefan Mitre, Cătălin Viorel Tudor şi Cristian Marian Vlădescu s-au bătut anul trecut, în noiembrie, în centrul oraşului, pentru supremaţie.

„Activitatea de administrare a mijloacelor de probă a fost serios împiedicată de notorietatea grupului la nivelul judeţului Dolj şi la nivel naţional, de caracterul violent al membrilor grupului şi de aici reticenţa, temeritatea persoanelor în furnizarea unor date prin audierea ca martori, de lipsa unei intervenţii ferme din partea unor organe ale statului, de protecţia grupului din partea unor persoane ce au activat în sistemul de aplicare a legii sau de culegere a unor date sau informaţii, în prezent pensionate şi de încercarea de timorare a procurorului de caz şi a prim-procurorului Parchetului prin formularea de plângeri cu caracter penal la organul de urmărire penală competent“.

Vadik Gigi Zavera, Ioneluş Cimpoeru, Alexandru Grigore Băloi, Sorin Stelian Flutur, Cantemir Ştefan Mitre, Cătălin Viorel Tudor şi Cristian Marian Vlădescu, au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, complicitate la tentativă de omor, lovire sau alte violenţe, complicitate la şantaj.

Un martor din dosar a povestit în faţa anchetatorilor că organelle judiciare au fost corupte atunci când membrii grupărilor au comis infracţiuni grave. Dintotdeauna au avut (membrii grupării Frăţia) influenţă cu poliţia. Erau plicuri care se dădeau, plecau întotdeauna plicuri către poliţia coruptă: li se spunea exact cine se ducea să depună vreo plângere, aflau imediat despre ei cine a depus“.

Martorul a precizat că nu cunoaşte cu exactitate persoanele la care ajungeau banii din lumea justiţiei, la care ajungeau bani. Se făceau plicuri, ajungeau bani, bani care erau trimişi chiar prin intermediul nostru, se primeau plicurile de ziua, în general, a judecătorilor, când se primeau, se primeau plicuri la poartă“. 

„Frăţia“, cel mai cunoscut clan

Unul dintre cele mai cunoscute clanuri din Craiova este „Frăţia“, din care făcea parte şi Mihai Pîrvu, zis Caiac, fost campion balcanic la box. Acesta a fost unul dintre întemeietorii grupării „Frăţia“, din care fac parte Gigi Vadik Zavera (zis Gigioc), Gigel Ţăndărescu (Roşianu) şi Fănel Trandafir (Cimino).

După ce ani la rând confruntările cu pistoale, bâte şi cuţite s-au ţinut lanţ pe străzile oraşului, acum, interlopii nu mai ţin prima pagină a ziarelor, preferând să îşi vadă de afacerile de milioane de lei.

„Frăţia“ este cea mai veche şi cea mai de temut dintre grupările interlope craiovene şi a luat naştere la începutul anilor '90, iniţial ca o gaşcă a „băieţaşilor" din cartierul Brazda lui Novac în faţa „pericolelor“ reprezentate de romii din temuta zonă Faţa Luncii. Liderii „Frăţiei“ au crescut lângă garda veche condusă de temutul Sile Popescu, singurul care avea curaj să intre în Faţa Luncii înainte de '89.

O altă grupare recunoscută în Craiova este „Mândria“, al cărei lider este Erico Cezar Constantinescu. Acesta a făcut parte, iniţial, tot din „Frăţie“, dar s-a detaşat la începutul anilor 2000, pe fondul unor neînţelegeri între liderii grupării. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite