Dosarul interlopilor care s-au bătut în centrul oraşului pentru supremaţie, trimis înapoi procurorilor. Anchetatorii trebuie să descrie cum au constituit inculpaţii grupul infracţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Prachetului de pe lângă Tribunalul Dolj au trimis în judecată 13 persoane, printre care se numără şi Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Marian Vlădescu şi Gigel Roşianu. Inculpaţii s-au bătut în noaptea de 4-5 noiembrie 2016, în barul ON OFF din Craiova, pentru supremaţie.

Anchetatorii au probat 16 conflicte stradale în care au fost implicaţi liderii gruprăii „Frăţia“. Ultimul scandal a avut loc în noaptea de 4-5 noiembrie 2016, atunci când interlopii s-au bătut pentru supremaţie în centrul Craiovei. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au reţinut atunci pe 2016 pe Vadik Gigi Zavera, Ioneluş Cimpoeru, Alexandru Băloiu, Florinel Barbu, Sorin Flutur, Cantemir Mitre şi Cristian Vlăescu şi au fost acuzaţi atunci de de comiterea unor infracţiuni cu violenţă, de la tentativă de omor şi complicitate la tentativă de omor, până la constituirea unui grup infracţional, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. „După scurte discuţii contradictorii, care au degenerat, grupul condus de Zavera Gigi-Vadik a trecut la agresarea lui Vlădescu Cristian Marian, care a fost lovit în cap cu o sabie (macetă) şi ţeavă metalică şi înjunghiat superficial în spate cu un obiect tăietor înţepător. Reuşind să părăsească localul, Vlădescu Cristian Marian i-a contactat pe Mitre Cantemir Ştefan şi Băloiu Alexandru Grigore, aflaţi în zonă, care au venit imediat la faţa locului. A avut loc o luptă generalizată între cele două grupuri, în afara localului, în stradă, Zavera Gigi Vadik fiind lovit în mod repetat cu piciorul în cap de către Mitre Cantemir Ştefan, iar Vlădescu Cristian Marian a reuşit să preia sabia deţinută anterior de Zavera, lovindu-l cu mânerul acesteia în cap”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.  

Dosarul trimis înapoi

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi i-au trimis pe inculpaţi în judecată, iar dosarul a fost înregistrat pe rol la Tribunalul Dolj.  În apare şi numele lui  Marian Gîrniţă, subofiţer în cadrul IPJ Dolj, care este acuzat că a favorizat pe o parte din persoanele implicate în scandalul din noaptea de 4-5 noiembrie 2016,  în sensul că i-a determinat să uzeze de dreptul la tăcere.

Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc a depus la Curtea de Constituţională o cerere de sesizare cu privire la dispoziţiile unui articol din Codul de Procedură Penală, dar şi o parte din excepţiile formulate de inculpaţi. Judecătorul de cameră preliminară a dispus ca procurorii  să descrie mai exact cum au constituit inculpaţii grupul infracţional organizat. Anchetatorii trebuie să comunice în 5 zile dacă fac modificările solicitate sau menţin dispoziţia de trimitre în judecată.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că Ştefan Mitre Cantemir l-a cunoscut în penitenicar pe liderul unui clan de interlopi din Dâmboviţa. Imediat după ce a fost eliberat a participat la o petrecere organizată de acesta cu mai mulţi membrii ai clanului „Frăţia“.

Inculpatul Ştefan Cantemire Mitre a decis atunci desprinderea sa din clanul „Frăţia“, dar şi înlăturarea lui Vadik Gigi Zavera din funcţia de lider. Liderului clanului „Frăţia“ le-a transmis celor care au trădat că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu aflat în vizorul grupării din Craiova.
Vadik Gigi Zavera le-a mai transmis că în cazul în care nu vor respecta regulile cele impuse vor trebuie să suporte consecineţe. „Inculpatul Zavera Gigi Vadik l-a invitat pe un bărbat la barul «ON OFF» din Craiova, unde în prezenţa lui Roşianu Gigel i-a cerut să le transmită inculpaţilor Mitre Cantemir Ştefan şi Vlădescu Cristian Marian că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu de «dominaţie» a grupării «Frăţia», nesupunerea având drept consecinţă exercitarea unor acte de violenţă”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
   

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite