Proprietara care a dat de gaze în curte, bună de plată: rămâne datoare la primărie cu 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia din Dolj care a săpat un puț și a dat de o pungă de gaze va trebui să plătească 20.000 de euro primăriei. Focul arde de sâmbătă, iar stingerea acestuia implică intervenția unei echipe de specialiști.

Gazul arde fără întrerupere de câteva zile / FOTO Digi Știri
Gazul arde fără întrerupere de câteva zile / FOTO Digi Știri

Alisa Florea, propietara locuinței, a precizat pentru Digi24 că a cerut ajutorul pompierilor, iar aceștia au venit și au izolat focul. De asemenea, ea spune că a fost defrișată zona.

Un reprezentant ISU a declarat că s-au luat măsuri de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, astfel încât să fie limitat la minimum pericolul unui incendiu.

În plus, primarul din Dolj, Danil Robin, a precizat că au fost aduși specialiști de la Petrom și Garda de Mediu și s-a constatat că pericolul nu este unul mare.

Potrivit primarului, lucrările vor costa 20.000 de euro și vor fi achitate din bugetul primăriei. Ulteiror, suma de bani va fi recuperată de la proprietar, deoarece acesta nu avea autorizație pentru a săpa.

Bărbatul responsabil a forat un puț, dar la suprafață nu a țâșnit doar apă, ci și gaze. Oamenii s-au speriat și au cerut ajutor la 112. O dată la două ore la fața locului vine o echipă de pompieri și supraveghează zona. 

Punga de gaze a fost descoperită în satul Bâzdâna ce aparține de comuna doljeană Calopăr. Satul este izolat de restul comunei, iar pentru a ajunge aici trebuie să mergi pe un drum forestier. Localnicii nu au gaze în casă, dar au ajuns sa aibă în curte.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite