Doi pacienţi din Craiova au murit după o operaţie de micşorare a stomacului. Raportul de control al Ministerului Sănătăţii, trimis la Parchetul Curţii Supreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi pacienţi au murit la spitalul din Craiova după ce şi-au micşorat stomacul Foto:Arhiva
Doi pacienţi au murit la spitalul din Craiova după ce şi-au micşorat stomacul Foto:Arhiva

Doi pacienţi au murit în vara acestui an după o operaţia de mişorarea a stomaculului Operaţiile au fost făcute la Spitalul Judeţean din Craiova de o echipă de medici români şi francezi.

Primul pacient în vârstă de 46 de ani a decedat după o lună şi jumătate de la operaţia de micşorarea a stomacului. Bărbatul s-a întors la spital în stare gravă şi a fost internat la Secţia de Terapie Intensică, însă ulterior a murit. Rudele au depus plângere la poliţie, iar autorităţile au deshis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cel de-al doilea pacient care a decedat este un bărbat de 43 de ani din Olt. Prima concluzie a legiştilor arată că bărbatul a murit în urma unor afecţiuni respiratorii. 

Rudele pacientului din Olt au povestit că după operaţia de micşorare a stomacului nu a simţit dureri şi nu a avut probleme de sănătate. S-a pus în pat să doarmă şi a murit.

Bărbatul cântărea 300 de kilograme şi a mai încercat odată să îşi facă o operaţie de micşorarea a stomacului la Bucureşti, dar din cauza costului ridicat al operaţiei a ales să îşi facă intervenţia chirurgicală la Craiova. 

Nouă pacienţi au fost operaţi la Craiova în vara acestui an de o echipă formată din medici români şi francezi.

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Spitalul Judeţean din Craiova, iar raportul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. 

„Raportul de Control cu privire la verificările efectuate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a fost trimis spre competenta soluţionare la Parchetul de pe lânga Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie. Ca urmare, informaţiile solicitate nu pot fi puse la dispoziţie”, a declarat Ministerul Sănătăţii pentru Jurnalul Olteniei..

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite