Doi ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea a patru oameni, printre care și un copil. Conducea un BMW cu volan pe dreapta

0
Publicat:

Un bărbat, în vârstă de 38 ani, a fost condamnat la închisoare după ce a intrat cu mașina pe care o conducea într-un taxi în care se aflau șoferul și trei clienți. Taximetristul și o femeie au murit pe loc. Fiul acesteia, în vârstă de 7 ani și bunicul acesteia s-au stins la spital.

FOTO arhivă / Adevărul
FOTO arhivă / Adevărul

Teribilul accident a avut loc în Craiova, în urmă cu patru ani, pe data de 17 mai 2020. Momentului impactului a fost surprins de camerele de supraveghere.

În imagini se vede cum taximetristul a ajuns într-o intersecție, a oprit pentru a acorda prioritate mai multor mașini, iar apoi s-a pus în mișcare.

În mijlocul intersecției, însă, a fost spulberat de un autoturism BMW care circula cu viteză foarte mare. „Taximetristul a oprit regulamentar, a acordat prioritate, probabil a văzut mai departe BMW-ul și a crezut că are timp să treacă de intersecție. Dar, nu a mai avut timp, a fost spulberat", au povestit martorii la vremea respectivă.

Anchetatorii au stabilit că taximetristul decedat a fost vinovat de producerea accidentului întrucât nu a respectat semnificația indicatorului „cedează trecerea”.

Taximetristul, în vârstă de 55 ani, a murit pe loc. Nici pentru femeia care se afla pe scaunul din dreapta, echipele de salvare ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic.

Băiețelul femeii, în vârstă de 7 ani și străbunicul acestuia, de 84 de ani, au fost transportați la Spitalul de Urgență din Craiova.  Amândoi au murit câteva ore mai târziu.

Șoferul BMW-ului cu volan pe dreapta a fost și el rânit, dar leziunile nu i-au pus în pericol viața. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

Inițial, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar Curtea de Apel Craiova a decis ca acesta să stea după gratii doi ani și jumătate întrucât conducea în oraș cu o viteză de peste 100 km/oră. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite