De ce le este mai frig femeilor decât bărbaţilor: explicaţia specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile sunt mai sensibile în faţa frigului decât bărbaţii, iar specialiştii susţin că din cauza unor motive bine întemeiate apare acestă problemă.

Medicii au precizat că de cele mai multe ori senzaţia de frig apare la femeile slabe, care nu tolerează temperaturile scăzute, din cauza că au destul de puţin ţesut adipos care nu păstrează căldura. „Organismul femeilor este obişnuit cu o anumită temperatură, iar în momentul în care îşi face apariţia frigul putem spune că această senzaţie este cu greu gestionată de sistemul intern de reglare a căldurii. Este bine să ştim că există şi anumite cauze medicale care pot genera o senzaţie permanent de frig, iar femeile sunt cele mai predispuse. Anemia, anorexia, diabetul, problemele de circulaţie le pot face pe doamne şi domnişoare să fie mai sensibile în faţa frigului“, a spus medicul Matei Avram.

Motivele pentru care femeilor le este mai frig ca bărbaţilor:

- Anticoncepţionalele influenţează destul de mult temperatura corporală. Medicamentele influenţează activitatea hormonală, iar acest lucru creează o sensibilitate la frig.

- Mâinile şi picioarele femeilor sunt întotdeauna mai reci ca ale bărbaţilor, iar în momentul în care îşi face

apariţia frigul acest lucru se simte şi mai mult.

- Femeile au un metabolism mai lent ca cel al bărbaţilor. 

- Anorexia le induce femeilor senzaţia de frig, iar în anotimpul rece acest lucru se accentuează. 

Medicii au mai precizat că reprezentantele sexului frumos pot scăpa de senzaţia de frig cu ajutorul sportului, dar şi dacă aleg să ducă un stil viaţă sănătos.

„Este indicat să reducă numărul respiraţilor pe minut, să consume miere, dar şi să se odihnească corespunzător, dar mai ales să nu respire pe gură. Pe timpul iernii pot înlocui apa cu ceaiul cald, iar astfel vor scăpa de senzaţia de frig“, a mai spus medicul Matei Avram.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite