Cum se face trafic cu migranţi în plină pandemie de coronavirus. „Au un tupeu fantastic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii turci erau ascunşi în remorca unui autotren FOTO / Arhivă
Cetăţenii turci erau ascunşi în remorca unui autotren FOTO / Arhivă

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Craiova şi procurorii DIICOT au reuşit să destructureze un grup infracţional specializat în traficul de migranţi. Patru români şi un bulgar au fost prinşi când încercau să ducă în Germania doi cetăţeni turci.

Poliţiştii şi procurorii îi filau pe cei patru români încă din 2019: doi bărbaţi şi o femeie, toţi din Calafat, şi un alt bărbat din Timişoara. Cei patru români "colaborau" cu un cetătean bulgar. Acesta din urmă reuşea să introducă în ţară fraudulos migranţii, românii îi asigurau traseul şi împreună puneau la cale tot felul de strategii entru ca străinii să poată să ajungă, în special, în Germania.

Cei cinci au fost prinşi pe data de 12 aprilie când transportau doi cetăţeni turci şi încercau să treacă fraudulos frontiera României. "Au un tupeu fantastic aceşti indivizi. Chiar şi în plină pandemie nu se potolesc. Migranţii au fost introduşi într-un centru de carantină", au declarat anchetatorii.

"La data de 12 aprilie a.c., pe autostrada A1– Lugoj- Timişoara- Nădlac, poliţiştii au oprit în trafic un autotren, condus de un cetăţean bulgar, de 64 de ani, în remorca căruia au fost identificaţi 2 cetăţeni turci, de 37 şi 48 de ani, care ar fi intrat ilegal în România. Conform procedurilor legale, cei doi cetăţeni turci au fost preluaţi de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, fiind introduşi într-un centru de carantină. Ulterior, au fost puse în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din  zona localităţilor Calafat şi Timişoara, folosite de cei 4 cetăţeni români. De la locaţii au fost ridicate bunuri şi înscrisuri, care ar avea valoare probatorie. Astfel, în urma probatoriului administrat, cei 4 cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 29 şi 32 de ani precum şi cetăţeanul bulgar, de 64 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore", se arată într-un comunicat de presă.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a hotărât miercuri, 15 aprilie, ca cei patru cetăţeni români să fie arestaţi la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Cetăţeanul bulgar a fost, însă, lăsat în libertate. Procurorii au atacat sentinţa Tribunalului Dolj şi au cerut Curţii de Apel Craiova emiterea unui mandat de arestare preventivă şi pe numele bulgarului întrucât ar exista suficiente probe că acesta era chiar liderul grupării.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite