Cum s-au intoxicat în urma dezinfecţiei cei nouă elevi de la liceul din Dăbuleni. „Probabil nu a avut timp să se usuce complet“. Ce spune ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
copii dabuleni

Nouă copii de la Liceul „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni, judeţul Olt, au ajuns la spital cu simptome specifice unei intoxicaţii. În şcoală s-ar fi executat dezinfecţia în cursul zilei de ieri.

Copiii sunt elevi de clasa a IV-a şi li s-a făcut rău în sala de curs, fiind solicitat ajutor printr-un apel la 112. Cei nouă elevi au ajuns mai întâi la spitalul din Dăbuleni, acuzând greaţă, stări de vomă, iritaţii, ulterior fiind transferaţi la cel mai mare spital din Craiova O fetiţă are simptome mai accentuate, fiind perfuzată încă de la momentul preluării de către ISU Dolj şi transportării acesteia la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Specialiştii ISU au făcut măsurătoiri în clasa în care învăţau copiii, însă nu s-au identificat substanţe care să le fi pus elevilor sănătatea în pericol.

„La faţa locului au fost trimise o autospecială pentru transportul victimelor multiple, o ambulanţă SAJ, autospeciala de cercetare CBRN, dar şi grupa operativă a inspectoratului. Toţi cei 9 copiii sunt conştienţi şi cooperanţi cu cadrele medicale, fiind  transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Echipa specializată în intervenţii la accidente chimice, biologice şi radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă a efectuat măsurători la faţa locului pentru a determina eventuala prezenţă a unor substanţe periculoase, precum şi valorile de concentraţie în aer asociate. În urma efectuării măsurătorilor, aparatele din dotarea autospecialei care au fost utilizate nu au indicat prezenţa vreunei substanţe periculoase“, a transmis ISU Dolj.

Pe de altă parte, reprezentantul firmei care a executat, cu o zi în urmă, activitatea de dezinfecţie în şcoala din Dăbuleni, Olivian Cristuinea, a declarat pentru Gazeta de Sud că foloseşte de multă vreme substanţa respectivă, că s-au respectat instrucţiunile, folosindu-se concentraţia adecvată, aşa că singura explicaţie pentru starea copiilor ar putea fi clădura excesivă din clasă.

„În încăperea respectivă au o sobă, iar azi dimineaţă au băgat la greu lemne. Era o căldură excesivă şi elevii s-au plâns. Probabil, din cauza căldurii, substanţa s-a evaporat în aer. Combinat cu efectul căldurii excesive, elevilor le-a venit rău. Nu este nici un fel de problemă, pentru că noi nu folosim pentru prima dată această substanţă”, a declarant pentru GdS Olivian Cristuinea, reprezentantul firmei Sorali S.R.L., din Dăbuleni.


 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite