UPDATE O altă suspiciune de intoxicaţie în Dolj. Nouă copii au ajuns la spital, după ce s-ar fi făcut dezinfecţie într-un focar de varicelă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe echipaje SMURD s-au deplasat la Dăbuleni
Mai multe echipaje SMURD s-au deplasat la Dăbuleni

O nouă intervenţie a echipajelor SMURD în judeţul Dolj, unde la Dăbuleni s-au prezentat la spital nouă copii care au acuzat stări de greaţă, vomă, iritaţii ale căilor respiratorii.

UPDATE: Toţi cei nouă copii de la Dăbuleni care au acuzat stări de greaţă şi dificultate în respiraţie vor fi transferaţi de la spitalul din Dăbuleni la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova.

Ştirea iniţială

Cazul vine la scurt timp de la cel din Daneţi, unde 17 copii dintr-o şcoală au ajuns miercuri, 12 februarie 2020, la dispensar, iar 14 dintre ei, ulterior, la mai multe spitale din Craiova, cu simptomatologie care ar sugera intoxicaţia.

De data aceasta, la Dăbuleni, s-a semnalat faptul că nouă elevi  de şcoală primară şi un elev de liceu au ajuns la spitalul din localitate cu stări de greaţă, vomă, iritaţii ale căilor respiratorii.

„La faţa locului se deplasează o autospecială de victime multiple şi o ambulanţă SAJ cu medic. Li se acordă primul ajutor medical de către cadrele medicale de la spital şi după o evaluare se va stabili dacă vor fi transportaţi la Craiova“, au transmis reprezentanţii ISU Dolj, care au mai precizat că se suspectează că simptomele au apărut după ce în şcoală s-a folosit un dezinfectant după cazurile de varicelă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite