Cum fac poliţiştii blaturi cu hoţii ca să scape de dosarele penale. „Domnişoară, se putea şi mai rău!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărturia aparţine unei jurnaliste care a sunat la 112 şi a reclamat că din carul de transmisiuni al postului de televiziune unde lucrează au fost furate două rucsacuri în care se aflau acte, bani, chei şi carduri. „Vă luăm declaraţii şi vedem ce putem să facem”, i-au spus poliţiştii. Apoi, s-au întâlnit cu hoţii şi i-ar fi sfătuit ce să facă.

Incidentul a avut loc pe data de 15 august, în timp ce o echipă de jurnalişti transmitea în direct un eveniment in localitatea ialomiţeană Manasia. Când s-au reîntors la carul de transmisiuni au sesizat că le fuseseră furate lucrurile din maşină.

„Pe 15 august, de Sf Maria mie şi unui coleg ne-au fost furate rucsacurile din carul de transmisiuni în timp ce făceam un live, la 10 metri distanţă”, povesteşte Corina Matlinschi pe contul personal de Facebook.
 

Jurnalista a sunat la 112 şi la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie. „Vă luăm declaraţii şi vedem ce putem să facem”, i-au spus poliţiştii. O oră mai târziu, însă, în loc să fie pe teren şi să caute hoţii, poliţiştii stăteau liniştiţi în sediul poliţiei. 
 

„Mai târziu am înţeles de ce. Pe hoţi i-au găsit. Cu ajutorul unei camere de supraveghere din zonă. Nu doar că i-au găsit, ci i-au şi învăţat cum să scape de dosarul penal”, spune ziarista.
 

Corina Matlinschi a aşteptat să fie contactată de poliţişti pentru a i se comunica dacă sesizarea pe care o făcuse a fost sau nu soluţionată. De fiecare dată când suna la postul de poliţie era trimisă, însă, la purtătorul de cuvânt de la judeţ. Şi, în loc de poliţişti, ss-a trezit căutată chiar de hoţi.
 

„Domnilor poliţişti, 10 zile mai târziu nu doar că nu m-aţi sunat, ci mi-aţi trimis hoţul acasă. Deşi aveaţi numărul meu de telefon. Dar de ce să vă deranjaţi… ţiganul m-a găsit şi singur. Tatăl a luat totul asupra lui, aşa cum l-aţi învăţat ca să nu-l reţineţi pentru 24 de ore pe fiul minor. Acte, bani, chei, carduri. Tot. Doar să ne împăcăm la mediator. “A greşit, ne pare rău, vă dau totul înapoi, suntem de bună credinţă”. Ei au fost, dar dvs domnilor poliţişti?

Apropo, mulţumesc. A ajuns şi la mine numărul dosarului penal. Mi l-a dat hoţul.

Nu aţi vrut să comunicăm decât prin purtătoarea de cuvânt însă eu nu sunt aşa apropiată de ea cum sunteţi dvs de hoţi. Şi nici nu cred că cei care nu lucrează în presă sună la purtătorii de cuvânt când sunt victimele unor infracţiuni”, a scis Matlinschi pe Facebook.

În postare, jurnalista a amintit şi de discuţia purtată cu unul dintre şefii de la Manasia.

„Apropo...Nici după cazul Caracal n-aţi scăpat de treaba asta cu “Domnişoară, se putea şi mai rău”... şi când vorbele astea mai vin şi de la adjunctul poliţiei de acolo...
 

Păcat. Unii dintre colegii dvs chiar îşi dau interesul şi merită respect. Dar sunt blamaţi şi ei din cauza ...a ce? O fi incompetenţă, o fi delăsare...rea voinţă sau ce...”, a întrebat Corina Matlinschi.

IPJ Ialomiţa a dispus verificări

Referitor la acest incident, IPJ Ialomiţa a precizat că a dispus efectuarea de verificări cu privire la modul de gestionare a plângerii înregistrate şi a felului în care s-a acţionat pentru soluţionarea acestui caz. Verificările sunt realizate de ofiţeri din cadrul Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Ialomiţa.

Cu privire la faptele semnalate, la data de 14 august,  spun poliţiştii, un bărbat, de 33 de ani, a sesizat că i-au fost furate din autoturism două rucsacuri, haine, acte şi carduri. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul, împreună cu alte două persoane, se aflau în localitatea Manasia pentru a face un reportaj referitor la un eveniment produs cu o zi înainte.

"În timp ce desfăşurau activităţi jurnalistice, persoane necunoscute au sustras din autoturismul acestora, lăsat neasigurat, două rucsacuri, acte, bani şi carduri. În urma activităţilor informativ-operative şi de cercetare la faţa locului, poliţiştii au depistat autoturismul cu care s-ar fi săvârşit furtul şi, de asemenea, conducătorul acestuia.

Având calitatea de complice, şoferul, un bărbat de 34 de ani, a fost reţinut, în aceeaşi zi, pe bază de ordonanţă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Ialomiţa. În cauză, cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni", a explicat Ludmila-Marina Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite