Cum au rămas 176 de familii din Craiova fără gaze de sărbători. „De Crăciun am plâns, de Revelion voi plânge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii şi-au achiziţionat butelii de voiaj pentru a-si putea prepara măcar un ceai FOTO / Ana Popescu
Oamenii şi-au achiziţionat butelii de voiaj pentru a-si putea prepara măcar un ceai FOTO / Ana Popescu

Locatarii unui bloc de garsoniere din Craiova s-au trezit chiar în ajun de Crăciun cu gazele tăiate, după ce o familie a sesizat că are probleme cu aragazul. „Trebuia să oprească gazele acolo unde erau scăpări, nu la tot blocul“.

Proprietarii Blocului G4, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, au rămas fără gaze pe data de 24 decembrie, în jurul orei 14.00.

„O vecină a sunat la deranjamente că simţea miros de gaze în garsonieră. Au venit cei de la Distrigaz, au oprit totul şi, mai mult, au luat contorul. Nu ne-au atenţionat, nu ne-au spus nimic, ne-am trezit pur şi simplu în ajun de Crăciun fără gaze“, povestesc locatarii blocului.

Disperaţi, oamenii au început să dea telefoane. „Operatorul ne-a spus că nu puterm face nimic de Crăciun, să vedem după aceea. A fost groaznic. Aveam sarmalele pe foc, prăjituri n-am mai avut. Mi s-a rupt sufletul de copii. De Crăciun am plâns, de Revelion voi plânge“, au spus oamenii.

Şi asta pentru că nu mai au nici cea mai mică speranţă. "Am discutat cu cei de la Distrigaz. Ni s-a spus că nu avem ce face. Măsura a fost luată pentru că există riscul să sărim în aer. Eram programaţi pentru revizia tehnică în primăvară, dar au spus că o vor face după sărbători şi, în plus, trebuie să ne cumpărăm şi detectoare de gaze. Asta e situaţia, nu avem ce face", a declarat Elena Secară, preşedinta Asociaţiei de locatari.

Pentru a putea să-şi prepare câte ceva în această perioadă, oamenii au mers şi au cumpărat fie butelii de voiaj, fie reşouri. "Încercăm să ne descurcăm cu astea, măcar un ceai să putem să facem. De gătit nu vom putea să gătim pe ele pentru că ne-ar omorî curentul", au spus oamenii. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite