Cum au evoluat preţurile apartamentelor în Craiova. Care sunt cele mai scumpe zone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care sunt preţurile apartamentelor în Craiova
Care sunt preţurile apartamentelor în Craiova

Preţurile pentru apartamentele din Craiova, în primele şase luni ale anului, au scăzut cu 0,1% faţă de anul trecut. Studiul a fost realizat  Darian DRS SA, cel mai important jucător independent de pe piaţa de evaluări din România.

În zona centrală, apartamentele vechi cu două camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 40.000 şi 62.000 de euro, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi cartierul Craioviţa, 1 Mai Târg, Valea Roşie, preţurile au fost cuprinse între 23.000 şi 38.000 de euro.

Preţurile terenurilor în stagnare

În ceea ce priveşte piaţa terenurilor, preţurile sunt în stagnare în ultimele 12 luni. În zona centrală a oraşului, preţul pentru un metru pătrat de teren a variat între 140 şi 300 d eeuro, în timp ce în zonele periferice cu perspective de dezvoltare a fost între 1.5 şi 9 de euro/mp.

În prezent chiriile minime pe piaţa locală sunt de 5 euro/mp, fără acces facil la mijloacele de tranport în comun, fără vizibilitate, situate în zone mediane sau cladiri rezidenţiale cu destinaţie schimbată). Pentru clădirile administrative noi chiria este de 9,5 euro/mp.  
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite