Craiovenii au interzis scăldatul în Jiu. Apa nu este curată şi nu îndeplineşte condiţiile de îmbăiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doljenii au interzis la scăldat în Jiu
Doljenii au interzis la scăldat în Jiu

Administraţia Bazinală de Apă Jiu  Craiova le aminteşte doljenilor că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, fiind riscuri de îmbolnăvire sau chiar înec.

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a luat de mult timp măsuri în privinţa atenţionării înotului în râul al cărui nume-l poartă instituţia. Au amplasat pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis». „Pericolul cel mai mare la care se expun cetăţenii făcând baie în Jiu este înecul. La acesta se adaugă şi riscul major de a se îmbolnăvi, apa nefiind curată şi neîndeplinind condiţiile de îmbăiere. Drept urmare am decis să mărim numărul plăcuţelor cu „Scăldatul Interzis” sau „Pericol de înec. Din anumite motive cetăţenii preferă să le distrugă decât să respecte avertismentul inscripţionat“, a declarat Florinel Stancu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj.

Doljenii care fac baie în Jiu se pot îmbolnăvi de leptospiroza – boală infecţioasă manifestată prin febră, dureri de cap, dureri musculare, afectarea ficatului, a rinichilor şi icter sau de meningită, boală ce se manifestă prin febră, durere de cap severă şi persistentă, gât înţepenit şi dureros la mişcare, convulsii şi tulburări ale stării de conştienţă. 

Ştrandurile din Craiova sunt locurile unde oamenii pot merge la scăldat în voie. Patronii respectă condiţiile igenico-sanitare impuse de lege.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite