Craiova:EXCLUSIV/ Ofiţerii SRI, pe urmele lui Carlos Şacalul la Amărăştii de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şacalul lovea fulgerător acolo unde te-ai fi aşteptat mai puţin
Şacalul lovea fulgerător acolo unde te-ai fi aşteptat mai puţin

Stăpânind perfect arta deghizării, perfecţionând atentate cu bombe sau arme de foc, celebrul Carlos Şacalul a lăsat amintiri localnicilor din Amărăştii de Jos.


Timp de peste 30 de ani a fost cel mai căutat om de pe planetă. Inamicul public numărul unu al multor servicii de informaţii, a redefinit şi remodelat terorismul internaţional în formele atroce care pot fi văzute şi astăzi. A fost omul care a influenţat politica secretă a sfârşitului de secol trecut şi, până la „inventarea” lui bin Landen, a fost cel care a ţinut capul de afiş în orice mare atac terorist. El este Carlos Şacalul - omul cu 1.000 de feţe. Trecerea teroristului prin România sau legăturile lui cu Nicolae Ceauşescu au stârnit de-a lungul vremii aprinse polemici şi controverse în rândurile serviciilor secrete şi ale mass-media internaţionale. O parte a Securităţii deţinea informaţii că el ar fi avut contacte în România, iar o alta făcea rapoarte din care reieşea contrariul. El a fost acuzat că a lucrat ca mercenar în România în timpul regimului Ceauşescu.

Reporterul „Adevărul” a descoperit urmele lăsate de „Şacal”

În primăvara anului 1990, Ilici Ramirez Sanchez, supranumit Carlos Şacalul, a venit în România sub acoperirea unui grup elveţian care aducea ajutoare. Însoţit de adjunctul său Johannes Weinrich, teroristul a dormit la o familie din Amărăştii de Jos, comună doljeană situată la aproximativ 50 de km de graniţa cu Bulgaria. S-a interesat îndeaproape cu ce poate traversa Dunărea la bulgari şi a studiat împrejurimile. El a fost recunoscut în 1994 de către familia Andreescu, în momentul în care posturile de televiziune relatau despre capturarea celui mai de temut terorist, care fusese prins în Sudan şi predat autorităţilor franceze. Urmele sale prin localitatea doljeană au fost căutate de ofiţerii Serviciului Român de Informaţii la aproximativ trei ani după ce Şacalul a trecut prin Amărăştii de Jos.

Şacalul pusese ochii pe Bulgaria

Serviciile Speciale din Bulgaria au publicat documente care dezvăluie că Ilici Ramirez Sanchez a fost în această ţară de mai multe ori, încercând să organizeze acolo celule teroriste internaţionale, dar a fost îndeaproape urmărit de serviciile speciale, motiv pentru care teroristul s-a hotărât să acţioneze la Bucureşti. Documentele conţin informaţii despre „legătura bulgară” în tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea.

Află mărturiile gazdelor lui Carlos şi pe cine a încercat să seducă celebrul terorist în           

ziar adevarul
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite