Craiova:Claudiei Chelan i-au fost recoltate celule stem pentru autotransplant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia spune că nu şi-a pierdut o clipă încrederea
Claudia spune că nu şi-a pierdut o clipă încrederea

Mâine va face o nouă tomografie cu emisie de pozitroni, iar rezultatul acesteia va decide dacă va mai face doar o cură de cimioterapie sau va avea nevoie de alte două.

Începutul anului a găsit-o pe Claudia Chelan, studenta Facultăţii de Medicină din Craiova, pe patul Clinicii de Hematologie a Spitalului Universitar de la Viena. Acum este în perioada de recuperare, în căminul spitalului. Preţ de câteva clipe, într-un scurt dialog pe messenger, a mărturisit că se simte un pic mai bine şi se reface după procedura, deloc uşoară, de recoltare a celulelor stem pentru transplant.
Dar greul n-a trecut pentru Claudia. Mâine va avea parte de un alt moment al adevărului, când va face o nouă tomografie cu emisie de pozitroni. „Dacă e negativ, adică nu mai există nicio urmă de celule tumorale, ceea ce mie mi se pare un pic nerealist, atunci mai e necesară doar o singură cură de chimioterapie miniBEAM înainte de transplant, dacă e pozitiv, atunci sunt indicate două. În concluzie, aş aprecia între o lună şi jumătate şi două luni şi jumătate până la transplant“, povesteşte Claudia.

Optimistă, dar realistă

Claudia spune că nu şi-a pierdut o clipă încrederea, dar, ca studentă la Medicină având şi noţiuni despre limfom, susţine că nu poate să nu fie realistă şi să îşi dea seama că este o afecţiune în care totul e atât de individual, în care nu există certitudinea că dacă urmezi riguros un algoritm, o să ajungi la rezultatul aşteptat, ca în matematică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite