Craiova: Oltenii pot descoperi Muzeul din Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albumul „Egyptian Museum. Cairo“ este distribuit, începând de astăzi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12.99 lei.

În ciuda vremii nefavorabile, oltenii s-au îndreptat spre chioşcurile de ziare pentru a cumpăra al cincelea volum din colecţia „Marile muzee ale lumii“. Craiovenii au avut oportunitatea să achiziţioneze cartea de la Librăria Adevărul, situată pe strada Împăratul Traian, nr. 9.

Aşa a făcut şi Aurel Cârneanu, care a venit de dimineaţă pentru a face rost de ultimele două volume din această colecţie. „Aş vrea să vizitez aceste muzee, însă, dacă nu am posibilitatea, măcar citesc despre ele şi văd poze. Am luat şi alte colecţii Adevărul, cum ar fi cea de pictori şi cea pentru copii“, a declarat Aurel Cârneanu, cadru militar.

S-a descoperit mormântul lui Tutankhamon

Istoria „Egyptian Museum. Cairo“ a început după 1850, când Auguste Mariette, fost asistent al custodelui de la Muzeul Luvru, a mers în Egipt pentru a face rost de manuscrise antice pentru colecţia pariziană. S-a dedicat săpăturilor arheologice din Sahara şi în scurt timp a scos la lumină celebrul Serapion, maosoleul taurilor sacri. Astfel s-a lansat acţiunea de salvare a monumentelor antice ascunse în adâncurile Egiptului, iar în 1863 Mariette a inaugurat la Cairo, aproape de Nil, primul muzeu de antichităţi egiptene. Etapa cea mai importantă a avut loc după epocala descoperire, în 1922, a Mormântului lui Tutankhamon şi a tezaurului său funerar.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite