Craiova: Elevul lui Menuhin, în concert la Filarmonica Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Prunaru a câştigat importante concursuri naţionale şi internaţionale de vioară.
Liviu Prunaru a câştigat importante concursuri naţionale şi internaţionale de vioară.

Violonistul Liviu Prunaru va susţine mâine seară un recital, în cadrul Festivalului Internaţional „Craiova muzicală“, alături de pianistul Mihai Ungureanu.

În urmă cu 20 de ani, Liviu Prunaru îşi continua studiile începute în ţară la Academia Menuhin din Gstaad-Elveţia, sub îndrumarea lui Alberto Lysy, unde a învăţat de la muzicieni celebri, precum: Yehudi Menuhin, Igor Oistrah sau Ruggiero Ricci. A pornit apoi spre America, unde a continuat pregătirea cu Dorothy DeLay în New York şi a urmat cursurile de măiestrie susţinute de Itzhak Perlman. Violonistul român este astăzi concertmaestru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam şi profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad. Cântă pe o vioară Guarneri din 1676, care a aparţinut cândva violonistului virtuoz Jan Kubelik.


Pianistul Mihai Ungureanu a susţinut concerte în centre culturale din Europa, Asia, SUA, Canada. Mai bine de un deceniu şi jumătate a fost director general al Filarmonicii Oltenia (în perioadele 1990 - 2000 şi 2003 - 2009) şi director artistic între anii 2001 – 2003.
 
Melomanii vor asculta mâine seară, la Filarmonica Oltenia, acorduri de Beethoven, Grieg şi Enescu, de la ora 19.00.

Pianistul Mihai Ungureanu
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite