Craiova: Elevii vor meserie, nu doar teorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţii la Bursa Ofertei Şcolare s-au arătat interesaţi de liceele unde se pune accent pe pregătirea practică. Zeci de adolescente s-au lăsat cucerite şi de demonstraţiile de coafură şi machiaj făcute de cursanţii Grupului Şcolar UCECOM.

Sute de elevi de gimnaziu din Craiova şi din Dolj au trecut astăzi pe la standurile personalizate ale liceelor prezente la Bursa ofertei şcolare, eveniment care anul acesta a ajuns la cea de-a XI-a ediţie. Cu embleme în piept, cravate sau papion la gât, după cum o cere eticheta, liceenii şi-au umplut braţele cu pliante şi n-au lăsat să treacă neinformat pe lângă niciun elev de gimnaziu, aflat în vizită, de lucru. „Eu spun fiecăruia cu sau fără talent la pictură sau la muzică că la Liceul de Artă Marin Sorescu te alegi cu o meserie care-ţi face inima să râdă“, mărturiseşte Ionuţ Sabin Bogdan, care studiază pianul şi culege cu el premii.

Licee cu renume

image

Cei care se visează de pe acum educatori sau învăţători au fost curioşi să intre în dialog cu liceeni şi profesori ai şcolii cu tradiţie în învăţământul vocaţional, Colegiul Naţional Ştefan Velovan. Claudia Meca este pe final de clasa a VIII-a în Carol I şi ştie sigur că vrea filologia şi Colegiul Cuza. Cu ochii spre cele trei colegii consecrate stă şi Şcoala Nr.2 Traian. Tatiana Gherghe de la Şcoala Dobreşti n-ar ezita să aleagă şcoala UCECOM, mai ales după ce a văzut astăzi cât de pricepute în ale machiajului sau coafatului sunt deja câteva eleve de acolo.

Bursă e şi mâine

image

Limba spaniolă studiată intensiv, posibilitatea de a juca volei, dar şi de a se implica în proiecte de dezvoltare personal, le-au dat motive elevilor de gimnaziu să curteze şi Colegiul Naţional Nicolae Titulescu. Bursa ofertei şcolare continuă şi mâine, între orele 10.00 – 18.00, în holul teatrului Naţional Marin Sorescu. Organizatorii ediţiei sunt Inspectoratul Şcolar, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, prin centrele Logopedic Interşcolar şi de Asistenţă Psihopedagogică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite