Craiova: Adjunctul Penitenciarului Pelendava, cercetat de Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Popescu susţine că adjunctul Sorinel Fulga i-a rupt raportul
Alin Popescu susţine că adjunctul Sorinel Fulga i-a rupt raportul

Comisarul şef  Sorinel Fulga este acuzat că a rupt raportul de activitate al unui deţinut, care nu a respectat programul de lucru, iar apoi s-a  automutilat. Directorul adjunct este acuzat de abuz în serviciu şi de fals în înscrisuri.

Alin Popescu, şeful Biroului Siguranţa din cadrul Penitenciarului Pelendava din Craiova a declarat că Sorinel Fulga a încălcat legea, iar din această cauză a depus plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Administraţia Naţională Penitenciarelor. „Eu nu am făcut altceva decât să trec în raport ce s-a întâmplat. Deţinutul a refuzat să respecte programul de muncă aşa că pe data de 8 ianuarie 2010 i-am întocmit raport de incident. La câteva ore bărbatul a încercat să se automoutileze şi s-a tăiat la gât. Am decis să mai fac încă un raport, pe care directorul adjunct l-a rupt şi l-a şters cu pastă corectoare din registru“, a povestit angajatul Penitenciarului Pelendava din Craiova.

Ia-l pe Fulga de unde nu-i !

Sorinel Fulga s-a făcut nevăzut, iar de două zile nimeni nu poate da de urma acestuia. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Leonard Voicilă, a declarat că directorul Fulga nu poate comenta situaţia, atât timp cât plângerea nu are character oficial pentru că nu i-a fost adusă la cunoştinţă. Administraţia Naţională Penitenciarelor a demarat şi ea la rândul ei o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate cum a avut loc incidentul de la Penitenciarul Pelendava din Craiova.

penitenciar pelendava


Gheorghe Covei se ocupă de cazul de la Penitenciarul Pelendava

Unchiul lui Iustin Covei, procurorul Gheorghe Covei, este cel care instrumentează cazul directorului adjunct al Peniteciarului Pelendava. „În urmă cu două zile, Alin Popescu a depus plângere la Parchet pe numele lui Sorinel Fulga. Este acuzat de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu“, a declarat Ionel Grigore, purtătorul de cuvânt  al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
 
Alin Popescu a mai spus că este convins că superiorii lui îi vor pune beţe în roate de acum înainte, pentru că a avut curaj să povestească ce s-a întâmplat pe data de 8 ianuarie 2010.


 
Sorinel Fulga a fost destituit în 2004 de la conducerea Penitenciarului de Minori şi Tineri, după ce acolo s-a întâmplat o adevărată tragedie. Mai mulţi deţinuţi s-au închis în celulă şi au provocat un incendiu. Cinci dintre tineri s-au ales cu leziuni grav, trei decedând la scurt timp.

detinuti
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite