Craiova: Acuze de mită şi batjocură la angajările pentru Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii firmelor însărcinate să găsească 100 de electricieni pentru fabrica de automobile din Craiova sunt acuzaţi de amatorism şi corupţie. Forumiştii de pe craiovaforum.ro susţin că preţul unui post la uzina auto ajunge la 3.000 de euro.

Citeşte şi:

15 olteni pe un loc de electrician la Ford

Mai mulţi olteni care spun că au participat la procesul de recrutare derulat de firmele Adecco şi Manpower pentru cele 100 de slujbe de electrician la Ford România se plâng, pe forumul comunităţii din Bănie, craiovaforum.ro, că reprezentanţii celor două societăţi au dat dovadă de lipsă de profesionalism şi rea-voinţă. În plus, o parte dintre cei care au postat mesaje afirmă că, deşi au fost selectaţi în urma procedurilor care s-au întins pe mai bine de două luni, n-au mai fost sunaţi să semneze contractele de angajare.

Recrutaţi şi uitaţi

„După 2 săptămâni de aşteptat şi văzând comentariile de aici am hotărât că trebuie să sun la firmă (Adecco) să întreb ce se întâmplă şi dacă au primit un posibil răspuns pozitiv sau negativ pentru mine... Răspunsul lor a fost unul foarte direct (nu am primit nici un răspuns pozitiv sau negativ deoarece conducerea Ford se gândeşte mai mult în privinţa persoanelor care urmează să se angajeze în Ford)“, a scris ieri pe forum un craiovean care semnează sub numele de music_live_dj.
Forumiştii nu cred că producătorul de automobile va putea angaja câte 50 de oameni pe săptămână de la sfârşitul acestui an, aşa cum a anunţat viceprimarul Mărinică Dincă.
„50/săptămână? Ei nu au angajat 100 în 3 luni. Dacă ar angaja măcar 50/lună, tot le-ar trebui 70 de luni, adică aproape 6 ani, să ajungă de la 3.500 la 7.000“, spune georgio_x, craiovean care aşteaptă să fie sunat pentru a semna actele de angajare.

Utilizator craiovaforum: „Este 3.000 de euro şpaga“

În comentariile postate pe craiovaforum.ro se vorbeşte despre faptul că angajările s-ar fi făcut pe relaţii şi bani. „Este 3.000 de euro, fraţilor, şpaga de a intra la Ford... Domnişoara de la recrutare împarte aceşti bani cu încă 6 persoane, aşa că, dacă nu ai cashu, nu faci nimic, pierzi timpul de pomană şi nu rezolvi nimic şi, în plus, mai suporţi şi bătaia de joc care este în toată această campanie...“, acuză guci_01, unul dintre forumişti.
O altă utilizatoare descrie condiţiile în care a fost nevoită să susţină interviul cu reprezentanţii firmei Manpower, înghesuită, alături de alte 50 de persoane, în sediul filialei de pe Calea Severinului. „Am avut noroc să prind scaun... O doamnă a fost nevoită să dea testul stând în picioare, la recepţie, ca să vedeţi toţi cât PROFESIONALISM din partea Manpower“, scrie şi ancutik. Utilizatorii spun că, de fapt, Ford a căutat să angajeze nu electricieni ci ingineri pe care are de gând să îi plătească cu 1.300 de lei pe lună şi bonuri de masă.

Fără reacţii la acuzaţii

Pentru a răspunde acuzaţiilor aduse pe craiovaforum.ro, am contactat toate cele trei companii implicate. „Politica Ford este aceea de a nu face comentarii cu privire la acest aspect“, se arată în răspunsul primit din partea reprezentanţilor Ford. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Manpower şi Adecco nu au formulat un punct de vedere referitor la acuzaţiile aduse.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite