Craiova: 2010, încheiat cu tripleţi într-o familie de olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mămica, o tânără de 30 de ani, din Craiova, n-a bănuit nicio clipă că poartă în pântece trei fetiţe, căci pe întreaga perioada a sarcinii nu a mers deloc la ecograf.

Durerile au apucat-o pe Ionela Ştoiu în ultima a zi din 2010. Când au devenit insuportabile, a chemat Salvarea, iar pe 31 decembrie, în jurul orei 13.30, în sala de naşteri a Maternităţii Spitalului Filantropia  afla cu stupoare că aduce pe lume nu un bebeluş, ci trei. „A fost un şoc, dar ce să mai fac. Nici gemeni nu credeam că fac şi am trei, toate fetiţe“, spune Ionela, pe care o mai aşteaptă acasă alţi trei copii, un băiat şi două fete, de 6, 10 şi respectiv 11 ani. Tânăra povesteşte că vestea l-a şocat şi pe tatăl tripleţilor.

Ionela Ştoiu (30 ani)

image

„L-am sunat şi i-am spus că ce născui eu nu născu nimeni şi el a crezut că sunt doi, nici vorbă de mai mulţi“, îşi aminteşte cu umor mama tripleţilor.
Ionela a fost ajutată să nască de medicul Cornelia Pascu, de la Filantropia, pentru care a fost a doua oară în carieră când participa la o naştere de tripleţi.

„Pacienta a născut pe cale naturală. Feţii sunt prematuri, au avut 33-34 de săptămâni şi 1.700 de grame primul, iar ceilalţi, 1.900 de grame, respectiv 1.800 de grame. În acest moment sunt bine, sunt la incubator, respiră singuri, sunt hrăniţi cu lapte de mamă. Vor mai rămâne însă aici până vor lua în greutate“, a declarat doctoriţa.

Ionela Ştoiu nu va primi indemnizaţie pentru creşterea tripleţilor, deoarece a lucrat fără carte de muncă în ultimele luni. Singurele venituri în familia pe care o formează cu Cristian Şoş constau în salariul câştigat de acesta ca instalator şi alocaţiile copiilor. Cu toţii locuiesc cu chirie în Craiova.

„Nu ne va fi uşor, dar va trebui să ne descurcăm. Vom vedea ce vom face“, a mai spus proaspăta mămică. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite